Descopera traditiile culinare romanesti - proiect de promovare a retetelor romanesti din toate zonele tarii

Programul este derulat in perioada februarie - decembrie 2013 de Bucatarasul cel Dibaci si Russenart Communications. In cadrul acestui program de responsabilitate sociala, 40 de retete vechi romanesti vor fi obtinute de la pensiuni si mici producatori din cele 9 regiuni istorice ale Romaniei: Bucovina, Dobrogea, Banat, Crisana, Maramures, Moldova, Muntenia, Transilvania si Oltenia.

Toate retetele vor fi pregatite, saptamanal, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci si vor putea fi degustate pe durata proiectului.

Prima regiune istorica ale carei retete vor fi prezentate in cursul lunii februarie este Bucovina. In ultima zi a fiecarei luni calendaristice, organizatorii vor pregati cate o seara speciala, cu muzica folclorica si cu degustari ale retetelor si bauturilor traditionale din regiunea promovata.

Obiectivele proiectului de responsabilitate sociala “Descopera traditiile culinare romanesti!” sunt identificarea si promovarea retetelor traditionale vechi si a pensiunilor agro-turistice care le-au oferit spre