Carrie Fisher, în stare critică după ce a suferit un infarct

Actriţa devenită celebră după rolul din franciza ”Războiul Stelelor/ Star Wars”, în care interpretează personajul Prinţesa Leia, a fost internată în stare critică, în secţia de terapie intensivă a unui spital din Los Angeles, după ce a suferit un infarct, vineri, în timp ce se afla la bordul unui avion, a anunţat fratele artistei americane, citat de BBC.

Carrie Fisher, în vârstă de 60 de ani, a intrat în stop cardiorespirator cu doar câteva minute înainte ca avionul în care se afla, ce efectua o cursă pe ruta Londra - Los Angeles, să aterizeze pe pista principalului aeroport din metropola americană.

Câţiva pasageri au încercat să o salveze cu ajutorul unor tehnici de resuscitare. Carrie Fisher a fost transportată de urgenţă la un spital din Los Angeles imediat după aterizare, vineri, în jurul prânzului (ora 20.00 GMT), relatează tabloidul online american, citat de News.ro.

Fratele artistei, Todd, a spus că vedeta se află în prezent în secţia de terapie intensivă a unui spital din Los Angeles.

”Dacă toată lumea s-ar ruga pentru ea, ar fi un lucru bun”, a declarat Todd Fisher în emisiunea ”Entertainment Tonight”.

”Medicii fac ceea ce se pricep ei mai bine, iar noi nu vrem să îi deranjăm. Aşteptăm, cu răbdare, lângă salonul ei”, a adăugat fratele vedetei.

Carrie Fisher se afla în Marea Britanie pentru a-şi promova cea mai recentă carte, ”The Princess Diarist”.

Infarctul actriţei americane s-a produs cu aproximativ 15 minute înainte ca avionul să aterizeze pe aeroportul din Los Angeles, afirmă TMZ.com. Un medic care se afla bordul aeronavei i-a făcut artistei manevre de resuscitare (CPR).

Paramedicii au petrecut apoi alte 15 minute efectuând alte manevre de resuscitare înainte ca artista să îşi recapete pulsul.
Carrie Fisher a fost conectată la un dispozitiv de ventilaţie mecanică, în secţia de terapie intensivă de la UCLA, o celebră clinică medicală din Los Angeles, precizează TMZ.

Compania aeriană United Airlines a dat publicităţii un comunicat de presă în care a precizat că avionul care efectua cursa 935 de la Londra la Los Angeles a fost întâmpinat pe pistă de personal medical de specialitate, după ce echipajul aeronavei a raportat că unul dintre pasageri se afla ”în stare de inconştienţă şi nu răspundea la stimulii externi”.

Potrivit agenţiei de presă Reuters, compania aeriană nu a dezvăluit numele pasagerului care a suferit acel infarct.

Reprezentanţii LA Fire Department au spus că paramedicii săi au aşteptat aterizarea aeronavei şi ”au oferit un dispozitiv avansat de întreţinere a funcţiilor vitale, au administrat un tratament agresiv pacientului şi l-au transportat la un spital din apropiere”.

Un reprezentant al poliţiei americane a dezvăluit pentru postul de televiziune NBC că starea de sănătate a actriţei ”nu este bună”.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.