Cerazette - contraceptie sigura fara estrogen

Ti-ai dorit mereu o alternativa fara estrogen la contraceptivele orale combinate? Daca raspunsul e afirmativ, afla ca se gaseste acum si la noi Cerazette, pilula contraceptiva care inhiba constant ovulatia.

Cerazette are acum o fereastra de 12 ore pentru pilulele omise, ceea ce inseamna mai mult confort, o complianta mai mare, eficacitate crescuta si anxietate scazuta.  Noua pilula este o metoda contraceptiva cu eficienta inalta, este sigura in proportie de 99% dintre cazuri.

Ca si celelalte pilule, acestea se iau zilnic, aproximativ la aceeasi ora, astfel incat intervalul dintre doua comprimate sa fei intotdeauna de 24 de ore. Prima tableta se ia in prima zi a sangerarii menstruale. Apoi se administreaza cate o pilula pe zi.

Daca se incepe administrarea in ziua 2 - 5, in timpul primului ciclu este recomandata o metoda de bariera in primele 7 zile de administrare a pilulelor.


Daca uiti pilula....

Protectia contraceptiva poate fi redusa daca trec mai mult de 36 de ore intre doua pilule. Daca ai mai putin de 12 ore de intarziere, pilula uitata trebuie luata imediat ce-ti amintesti de ea, iar urmatoarea - la ora obisnuita. Daca au trecut mai mult de 12 ore, trebuie sa folosesti o metoda contraceptiva suplimentara pentru urmatoarele 7 zile.

Poti incepe tratamentul contraceptiv cu Cerazette dupa nastere, inainte de revenirea menstruatiei.
Pilulele nu influenteaza productia sau calitatea laptelui matern. Cerazette se poate administra si in timpul alaptarii. Totusi, cresterea si dezvoltarea copilului tau trebuia urmarita atent daca utilizezi Cerazatte in perioada alaptarii.


Reactii adverse

Cel mai obisnuit efect secundar este sangerarea neregulata. Pentru ca determina inhibitia ovulatiei aproape de 100%, sangerarea neregulata este mai intalnita decat la pilulele doar pe baza de progestagen. Dupa cateva luni de la utilizare, sangerarile devin mai putin frecvente.

Alte efecte secundare pot fi: aparitiai acneei, schimbari de dispozitie, durere de san, greata sau crestere in greutate.

Cerazette se elibereaza numai pe baza de prescriptie medicala si se gaseste in farmacii.
Pretul recomandat este de 57 Ron pentru o cutie cu trei folii de pilule (o folie este necesara pentru o luna).