Vitamine naturale pentru cresterea longevitatii

Combaterea procesului de imbatranire si longevitatea continua sa-i preocupe pe nutritionistii din lumea intreaga.
Studiind hrana si regimul de viata ale celor care-si pastreaza vigoarea pana la o varsta inaintata, specialistii in problemele nutritiei au tras concluzii care pot deveni "retete" de viata lunga pentru cei care-si doresc sa combata efectele imbatranirii. Dintre alimentele cu mari virtuti terapeutice semnalam cura de cereale, in special, grau incoltit sau un amestec alcatuit din 5 cereale - grau, secara, orz, ovaz si mei - sub forma de terci.

Cura va dura 10 zile. Mierea si polenul sunt considerate adjuvante pentru cei care vor repeta periodic o cura, dupa eforturi sau in sezonul rece. Dintre lactate amintim Kefirul si iaurtul, renumite in cresterea rezistentei sistemului imunitar, in prevenirea diabetului si a aterosclerozei. Citricele, in special portocalele, contribuie si ele la starea de sanatate a omului prin aportul vitaminei C si din gama B-urilor. Curmala este o alta sursa de vitamine naturale - A, D, B1, B2, fiind considerata fruct al longevitatii.
Castana comestibila, care are compozitia asemanatoare gra--ului si este recomandata ba-tranilor, convalescentilor sau copiilor. Din lista hranei ce asigura longevitatea si vigoarea varstnicilor nu poate lipsi usturoiul - dusmanul radicalilor liberi si un puternic imunostimulent. Oul de prepelita este hrana completa pentru varstnici, pentru ca are un efect tonifiant asupra sistemului nervos central si este antitoxic.