Vaccin pentru cancerul de prostata: eficient pe animale

Cercetatorii de la Universitatea din California de Sud au dezvoltat un vaccin care previne cancerul de prostata care a trecut cu brio testele efectuate pe animale.

In studiul publicat in revista Cancer Research se arata ca vaccinul a prevenit aparitia cancerului la peste 90% dintre cobaii soareci testati si cu predispozitie spre dezvoltarea acestui tip de cancer.

Pe baza acestor rezultate, specialistii care au condus cercetarile au afirmat ca s-ar putea ca efectele sa fie similare si in cazul barbatilor care prezinta un nivel ridicat de PSA (Prostate Specific Antigen - este o substanta fabricata natural de catre prostata), un potential indicator pentru cancerul prostatic.

 

"Prin vaccinarea timpurie am reusit sa asiguram o protectie pe termen lung acestor cobai soareci care erau predispusi la a dezvolta cancer de prostata. Acest lucru nu a mai fost descoperit pana acum si s-ar putea sa aiba o implicatie semnificativa in dezvoltarea unui vaccin care sa protejeze barbatii de cancerul de prostata", concluzioneaza dr. W. Martin Kast, coordonatorul studiului.