Un nou compus eficient in tratamenul diabetului de tip 2

Rezultatele studiului privind administrarea de linagliptin la pacientii cu diabet zaharat de tip 2 care nu sunt controlati adecvat prin tratamentul cu metformin arata eficacitatea compusului.

Rezultatele studiului cu linagliptin derulat de Boehringer Ingelheim au fost prezentate in premiera in cadrul sesiunilor stiintifice ale Conferintei Anuale a Asociatiei Diabeticilor din America (ADA), desfasurata recent. Rezultatele cercetarii sunt promitatoare in ceea ce priveste siguranta si eficacitatea compusului la pacientii cu diabet zaharat de tip 2 necontrolati adecvat doar prin folosirea metformin. In plus, rezultatele releva siguranta si tolerabilitate de tip placebo in aceste conditii de tratament.

Un aspect important al studiului este faptul ca nu s-au inregistrat cazuri de hipoglicemie la tratamentul cu linagliptin.

"In prezent, metformin este cel mai utilizat tratament oral pentru diabetul zaharat de tip 2. Cu toate acestea, numerosi pacienti nu obtin un control adecvat al glicemiei la administrarea metformin in monoterapie. Nivelurile de HbA1c si FPG reprezinta indicatori-cheie de diagnosticare in vederea unei bune gestionari a diabetului de tip 2, iar rezultatele studiului in ce priveste eficacitatea si siguranta linagliptin sunt incurajatoare", a declarat Dr.
Manfred Haehl, Senior Vice-President Medicine al Boehringer Ingelheim.

Diabetul de tip II este cel mai intalnit tip de diabet, reprezentand 95% din cazurile de diabet inregistrate in intreaga lume. Aproximativ 246 de milioane de adulti sufera de aceasta afectiune. Federatia Internationala pentru Diabet estimeaza ca numarul persoanelor cu diabet va creste la 380 milioane in intreaga lume, pana in 2025. Conform estimarilor, circa 3,8 milioane de femei si barbati din intreaga lume au decedat din cauze ce au legatura cu diabetul in anul 2007, ceea ce reprezinta peste 6% din nivelul mortalitatii la nivel mondial.