Un extract din frunza de masline intareste masa osoasa

Oleuropeina, un extract din frunza de maslin impiedica scaderea densitatii si a calitatii masei oase, au constatat expertii in urma unui experiment efectuat pe soareci modificati genetic

Deoarece osteoporoza afecteaza un numar tot mai ridicat de persoane, sanatatea osaturii a inceput sa devina o preocupare majora, numeroase alimente, suplimente nutritive si tratamente medicale, acordand o importanta majora polifenolilor din masline. Pe baza unor studii anterioare s-a constatat ca persoanele care urmeaza o dieta mediteraneeana sunt mai putin predispuse la osteoporoza.

In cercetarea de fata, s-a incercat identificarea efectelor oleuropeinei administrata in doze diferite. Experimentul a fost efectuat pe un soarece modificat genetic, cu osteoporoza senila, deoarece aceasta forma combina deficienta hormonala cu inflamatia cronica. Rezultatele au scos la iveala o imbunatatire a starii, reducandu-se pericolul de a pierde din masa osoasa. Efectele protectoare ale acestui extract din frunzele de masline s-au dovedit a fi sigure si s-a constatat ca nu creeaza dependenta.
"Asadar, micronutrientii antioxidanti si antiinflamatori precum polifenolii raman o varianta inovatoare pentru a dieta sanatoasa care sa ajute la prevenirea osteoporozei", sustin cercetatorii. Necesitatea unor studii detaliate pe subiecti umani s-a pus deja in discutie si vor incepe la sfarsitul acestui an.