Tratează afecţiunile coloanei cu ajutorul elongaţiilor

Din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu dureri ale colanei vertebrale. O mare parte din ele pot fi tratate cu ajutorul elongaţiilor în combinaţie cu kinetoterapia ce are un rol foarte important ea reuşind adesea să amelioreze şi chiar să vindece afecţiuni precum hernia de disc, scolioza sau alte probleme ale vertebrelor si implicit ale coloanei cervicale.

Un tratament împotriva problemelor coloanei vertebrale îl reprezintă elongaţiile. Cu ajutorul acestei metode se creează un efect de vid sau de presiune negativă în interiorul discurilor coloanei care la rândul lui va ajuta discurile să se hidrateze ceea ce constituie de fapt premisele vindecării. Tot prin intermediul decompresiei se produce şi creşterea în înălţime a spaţiului intervertebral.
 
Dr.Liviu Iordache-medic primar RMFB-Brotac Medical Center a explicat care este rolul şi scopul elongaţiilor. „Elongaţiile se mai numesc şi vertebroterapie şi ele sunt tracţiuni în axul coloanei vertebrale cu scopul de a îndepărta vertebrele între ele.

Forţa de tracţiune se execută treptat, progresiv atât la începutul şedinţei cât şi la sfârşitul ei. Elongaţia este indicată în sindroamele clinice dureroase atât de la nivelul coloanei cervicale cât şi de la nivelul coloanei lombare, dureri care pot să fie atât acute cât şi cronice dar mai ales se fac în acele afecţiuni care sunt de natură mecanică, adică afecţiuni ale discului, ale ligamentelor sau ale masei musculare. Înainte de efectuarea elongaţiei trebuie ca pacientul să fie aşezat într-o poziţie cât mai confortabilă pentru a se realiza o mai bună decontracturală musculară, iar sistemul de fixare să fie în aşa fel încăt să nu producă leziuni nici ale ţesuturilor, nici ale circulaţiei.
Forţa de tracţiune va fi progresivă, atât în timpul şedinţei cât şi de la o şedinţă la alta. Tracţiunile nu trebuie să depăşească ca şi durată mai mult de 10-15 minute la nivelul coloanei cervicale şi nu mai mult de 20-30 de minute la nivelul coloanei lombare
”, susţine medicul Liviu Iordache.

Contraindicaţii: Deşi sunt benefice multor afecţiuni ale colanei, elongaţiile trebuiesc recomandate de un medic specialist în urma unui consult. “Elongaţiile nu sunt recomandate atunci când durerea este foarte mare.
De asemenea dacă prezintă anumite afecţiuni neurologice este contraindicată efectuarea tracţiunii, la fel şi dacă prezintă devieri ale coloanei vertebrale de genul scoliozei sau cifozei.Se face cu atenţie sau se evită efectuarea lor la persoanele în vârstă de peste 60 de ani sau la cele care sunt mai anxioase şi au un sistem nervos labil
”, a adăugat dr. Liviu Iordache.

În clinica Brotac Medical Center din Bucureşti şi Olteniţa analizele medicale sunt gratuite, fiind necesar doar un bilet de trimitere de la medicul de familie.
Detalii la telefon 021.9406