Romania va avea doua noi institute de oncologie

Romania si Franta vor demara o colaborare care vizeaza asigurarea de asistenta tehnica pentru coordonarea institutelor oncologice din Romania, schimb de informatii si crearea unei platforme de cercetare.

"Guvernul Romaniei are ca prioritate dezvoltarea retelei de oncologie, dovada sunt cele doua noi investitii pe care le avem in vedere, prin infiintarea institutelor de la Iasi si Timisoara. De asemenea, in cel de-al doilea semestru vom implementa pentru prima oara, la nivel national, programe de screening pentru cancerul de col uterin si cel de san, avand in vedere ca inregistram cea mai mare incidenta din Europa la aceste afectiuni", a declarat dr. Ion Bazac in timpul intalnirii de astazi cu prof.dr.

Thomas Tursz, directorul general al Insitutului Oncologic „Goustave Roussi” si seful Federatiei Institutelor Oncologice din Franta.

Protocolul in domeniul oncologiei va fi semnat cu ocazia vizitei in tara noastra a ministrului Sanatatii din Franta, dna Roselyne Bachelot-Narquin.

Romania asigura anual, aproximativ 600 milioane lei pentru tratamentul gratuit al bolnavilor de cancer. In acest an, Ministerul Sanatatii isi propune derularea a doua noi programe de preventie, screeningul de cancer de col uterin si cel de san, in valoare de aprox.
70 milioane de euro.