Laptele nepasteurizat te poate ucide

Laptele crud (nepasteurizat) contine numeroase bacterii daunatoare pentru organism si poate cauza boala sau chiar deces, potrivit unui studiu recent efectuat

O echipa de cercetatori de la Centrul de Control al Bolilor (CDC) din S.U.A au depistat numeroase cazuri de boala in urma consumului de lapte nepasteurizat sau branza fabricata din lapte crud. Dintre pacientii intalniti 1007 s-au confruntat cu o alergie minora, 104 au fost internati in spital si 2 au decedat. Simptomele cauzate de consumul de lapte nepasteurizat variaza in functie de bacteria daunatoare prezenta in el.

Printre ele se numara: starea de voma, diareea, durerile abdominale, febra, durerile de cap si musculare. Unii experti sustin ca laptele crud este mult mai bogat in vitamine decat cel pasteurizat si ca este in mod natural antimicrobian. Insa, cercetarile realizate pana in prezent nu au gasit dovezi concludente care sa sustina aceasta ipoteza, afirma Centrul de Control al Bolilor si Administratia pentru Medicamente si Alimente din S.U.A. Incepand cu 1987, FDA a cerut pasteurizarea laptelui si a tuturor produselor lactate fabricate pentru consumul populatiei.