Implanturile contraceptive sunt eficiente

Femeile care au ales contraceptivele implantate le pot folosi in siguranta, deoarece noile studii au demonstrat eficienta acestora in prevenirea unei sarcini nedorite.

De asemenea, acestea sunt foarte bine tolerate de organism. Cercetarea efectuata a cuprins noua studii in care s-au analizat si s-au comparat mai multe tipuri de contraceptive implantate. 4 din 5 femei care au participat la aceste studii aveau implanturile de mai mult de 2 ani de zile, ceea ce insemna ca erau perfect multumite de metoda adoptata.

Cel mai frecvent efect advers prezentat de aceste implanturi este dereglarea ciclului menstrual, cu perioade de absenta din ce in ce mai dese in functie de durata folosirii contraceptivului.



"Tulburarile menstruale sunt frrecvente si aceste efecte adverse ar trebui sa fie explicate femeilor care aleg contraceptivele implantate inainte de a recurge la metoda in sine", explica dr. Jo Power, coordonatorul studiului.

In urma cu un an de zile, FDA a aprobat comercializarea implantul contraceptiv Implanon pe teritoriul SUA. Acesta se prezinta sub forma unui betisor care contine progestin si care trebuie implantat sub pielea bratului stang de catre un doctor. Se poate scoate oricand.
Astfel se elibereaza lunar o cantitate mica de progestin si asigura contraceptia pentru 3 ani.

Comparatia a fost facuta cu alte contraceptive implantate cum ar fi Jadelle si Norplant. Toate 3 s-au dovedit extrem de eficiente in prevenirea unei sarcini nedorite. Implanon si Jadelle se pot implanta subcutanat si se pot indeparta mult mai usor decat Norplant.

Cu tulburarile menstruale te vei confrunta indiferent de implantul pe care l-ai ales, insa la Implanon s-au constatat perioade de absenta a ciclului dupa 2 ani de la implant.
Contraceptivele implantate constituie una dintre optiunile de contraceptie fara pilule care au devenit disponibile, in ultimii ani. Implanon se alatura contraceptivului injectabil Depo-Provera, plasturelui contraceptiv, inelului vaginal si dispozitivului intrauterin (Mirena).

"Cu cat se diversifica metodele de contraceptie, cu atat exista mai multe sanse ca o femeie sa o gaseasca pe cea care i se potriveste cel mai bine. Oamenii intreaba adesea care este cea mai buna metoda contraceptiva, insa intrebarea ar trebui sa fie 'Care este cea mai buna metoda contraceptiva pentru mine?'.
Hormonala, non-hormonala, pe termen lung sau zilnica - cea mai buna metoda pentru o femeie nu este neaparat solutia potrivita si pentru cealalta
", sustin cercetatorii.