Epidemie de gripa in randul copiilor de gradinita

Mai mult de jumatate dintre copiii, care merg la gradinita, sunt raciti si iau antibiotice. Numai in judetul Braila, saptamana trecuta, s-au inregistrat peste 500 de cazuri de viroza si 200 de pneumonii.

Cu toate ca medicii recomanda daca evitarea colectivitatii in perioada imbolnavirii, parintii se plang ca nu au cu cine sa sa-i lase pe micuti. Parintii spun ca le este foarte greu sa-si tina copii acasa de cite ori se imbolnavesc. "E un copil sensibil. Il aducem cu medicamente si uneori cu injectii. I le face doamna asistenta la cabinet", explica un parinte situatia copilului sau.

Pe de alta parte, conducerea gradinitelor nu ii poate trimite pe copii acasa. "Daca face putina febra merge la medic si medicul ii da tratament.

Parintele poate sa-l tina acasa sau sa-l aduca cu aviz medical de intrare in colectivitate", spune Florica Vitea, director de gradinita.

In aceasta perioada numarul cazurilor de viroze respiratorii este in crestere, iar vaccinarea antigripala nu a inceput deocamdata. In aceste conditii, medicii recomanda evitarea locurilor aglomerate si a colectivitatilor