Consumul de ceai reduce riscul de infarct

Consumand zilnic trei cesti de ceai, poti reduce cu 21% riscul de formare a cheagurilor pe creier, este parerea specialistilor de la Asociatia Americana de Cardiologie, care au analizat 10 studii efectuate in China, Japonia, Finlanda, Olanda si Australia.

Oamenii de stiinta cred ca ceaiul poate ajuta reducand presiunea arteriala. O alta explicatie este ca prezenta anumitor substante in ceai ajuta la imbunatatirea functionarii vaselor de sange.

"Aceste rezultate sunt imbucuratoare pentru consumatorii de ceai. Desi studiile au fost efectuate in tari diferite, iar consumatorii de ceai aveau obiceiuri diferite, studiul a indicat o legatura intre consumul de ceai si riscul redus de infarct sau deces provocat de infarct," declara dr. Catherine Hood

Studiul a descoperit ca persoanele care consuma 3 sau mai multe cesti de ceai pe zi prezinta un risc cu 21% mai mic de a suferi un infarct.

"Rezultatele studiului nu au aratat daca ceaiul verde sau negru prezinta mai multe beneficii, ambele fiind la fel de eficiente in reducerea riscului de infarct," adauga dr.

Hood.

Specialistii insa avertizeaza ca "excesul de cafeina poate contribui la aparitia hipertensiunii si din acest motiv este recomandat consumul moderat de ceai."

Sursa: Daily Mail