Cel mai nou medicament antifumat se lanseaza si in Romania

Cu ocazia "Zilei Internationale anti-fumat", Pfizer a anuntat lansarea pe piata romaneasca a unui nou tratament antifumat, produsul Champix (tartrat de vareniclina)

Conform ultimelor statistici, in Romania 33.000 de persoane pe an mor din cauza fumatului. 60% dintre fumatori doresc sa se lase de fumat, dar se pare ca doar 3% reusesc sa faca acest lucru fara ajutor. Champix este primul medicament dintr-o clasa noua de produse. Noul produs dezvoltat de Pfizer, actioneaza asupra unui receptor din creier, blocand actiunea nicotinei asupra acestuia.

Tratamentul are ca rezultat diminuarea dorintei de a fuma si ameliorarea simptomelor date de lipsa nicotinei din organism. Cea mai frecventa reactie adversa a acestui medicament este greata. Acest tratament dureaza 12 saptamani, el putand fi prelungit in functie de caz. Doza zilnica este de 2 pastile pe zi si costa aproximativ 11 RON pe zi. Se poate elibera doar pe baza de reteta si persoanelor cu varsta peste 18 ani, iar acesta se afla in farmacii inca de la inceputul saptamanii.