Ajuta si tu copiii din orfelinate!

Conform studiilor UNICEF, anual sunt abandonati intre 3.000 si 4.000 de bebelusi, cei mai multi dintre ei imediat dupa nastere. Acesti copii raman o perioada in sectiile de nou nascuti ale spitalelor unde sunt ingrijiti in limita posibilitatilor.

Spitalele nu dispun de fonduri suficiente pentru achizitionarea laptelui praf,  produselor de igiena, scutecelor sau hainutelor necesare unui bebelus. Jucariile cel putin sunt ultima prioritate si de cele mai multe ori ajung sa aiba asa ceva dupa mult timp.
 
Nou nascutii din spitale traiesc preponderent din mila asistentelor, medicilior sau a unor necunoscuti.
 
Conform aceluiasi studiu, casele de copii din Romania gazduiesc aproximativ 80.000 de copii cu varste cuprinse intre 1 an si 18 ani.

Lipsa de fonduri in ordinea prioritatilor fac ca acesti copii sa nu aiba carti, jucarii, incaltamine, un televizor sau un brad de craciun. Acesti copii nu isi serbeaza ziua de nastere si nu sunt laudati de nimeni pentru notele mari sau pentru poezia recitata la serbare.
 
Campania de fata a fost initiata cu scopul de a strange lucruri si bani cu ocazia Craciunului pentru Orfelinatul "Sfintii Petru si Pavel" si pentru Sectia de nou-nascuti orfani a Spitalului "Alfred Rusescu" din Bucuresti.
 
In prezent, in cadrul Orfelinatului "Sfintii Petru si Pavel" figureaza 48 copii cu varste intre 4-18 ani, iar Sectia de nou-nascuti orfani a Spitalului „Alfred Rusescu” gazduieste 30 de bebelusi abandonati.
 
 
Lucruri necesare:
 

  • hainute de copii sau adulti;    
  • jucarii;                                                                                                     
  • rechizite;
  • carti
  • ghiozdane;
  • dulciuri si sucuri;
  • decoratiuni de craciun.
 
Cei care aveti copii, cu siguranta, puteti renunta la cateva hainute care au ramas mici sau la o jucarie.
Cei care nu aveti copii, puteti dona si haine pe care nu le mai purtati, in orfelinat sunt inclusiv adolescenti.

De asemenea puteti alege daca doriti sa donati o suma de bani, care poate fi oricat de mica sau daca doriti sa achizitionati in mod direct produse pentru copii. De colectarea lucrurilor sau a banilor se va ocupa Anca Mironiuc, avocat, pe care o puteti contacta la numarul de telefon 0728 245 868.