O idee pentru micul dejun: Bruschete cu anşoa, cartofi şi ceapă verde

Dacă vrei altceva la micul dejun îţi propun aceste bruschete delicioase cu anşoa, cartofi şi multe verdeţuri pe care le găseşti acum peste tot în piaţă. Vezi cât de simplu se fac!

Dacă vrei altceva la micul dejun îţi propun aceste bruschete delicioase cu anşoa, cartofi şi multe verdeţuri pe care le găseşti acum peste tot în piaţă. Vezi cât de simplu se fac!


Salatele de cartofi fierţi şi diverse verdeţuri sunt de-a dreptul delicioase. Săptămâna trecută, într-o dimineaţă după ce am făcut împărţeala pentru pachetul de prânz, soţul meu a avut ideea genială de a folosi cele două-trei linguri de salată rămasă pentru a face nişte bruschete.

A mai adăugat file de anşoa şi au ieşit nişte bruschete de-a dreptul gustoase. L-am pus să-mi scrie reţeta pentru că a fost ideea lui şi acum v-o împărtăşeşsc.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:

- 2 cartofi de mărime medie, fierţi şi decojiţi;
- 2 fire de ceapă verde;
- câteva frunze de leurdă;
- câteva frunze de lobodă;

- o legătură mică de mărar;
- câteva rondele de ardei verde;
- 8 – 10 fileuri de anşoa;
- 4 felii de pâine din făină integrală, prăjite;
- sare;
- piper;
- ulei de măsline;
- puţină zeamă de lămâie;
- fulgi de ardei iute.

Mod de preparare:

Cartofii se taie cubuleţe mici, ceapa verde se taie mărunt, iar frunzele de leurdă şi lobodă se pot rupe sau tăia ca pentru salată.

Ingredientele se amestecă la fel ca la o salată orientală, după care se adaugă feliile de ardei verde, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sarea şi piperul.

La final se adaugă frunzele de mărar, tăiate mărunt.

Feliile de pâine se prăjesc şi se pot înţepa din loc în loc ca să absoarbă uleiul de măsline şi zeama de lămâie. Amestecul de legume se aşază uniform de feliile de pâine, iar deasupra se pun 2-3 fileuri de anşoa.

Se poate orna cu frunze de mărar.

Foto: Ioana Maroşan