Loboda, o plantă de sezon pe care trebuie să o consumi

Are un conţinut ridicat de vitamina C, antioxidanţi şi clorofilă, cu un efect puternic de curăţare a corpului de toxine

Are o cantitate dublă de vitamina C în comparaţie cu spanacul şi lămâia, de aceea loboda este considerată o plantă minune pentru sistemul imunitar.

De asemenea, consumul de lobodă are un efect benefic asupra ficatului, a rinichilor şi a plămânilor. Deoarece are un conţinut mare de fibre şi o mulţime de nutrienţi, loboda ajută la digestie şi vindecă durerile de stomac.

Persoanele care suferă de litiază biliară (pietre la rinichi) trebuie să o consume de moderaţie, deoarece loboda conţine acid oxalic care poate favoriza formarea pietrelor.

O poţi folosi pentru a prepara salate de crudităţi, la ciorbe, tocăniţe, plăcinte, dar şi sucuri proaspăt amestecate în blender.