Îngheţată de pepene roşu şi galben. 2 reţete fără lactate şi zahăr

Cu ajutorul câtorva ingrediente simple poţi să obţii un desert vegan sănătos care este lipsit de aditivi alimentari şi este îndulcit natural.


Pepenele roşu şi galben sunt fructele de care ne bucurăm în lunile de vară. Ele sunt versatile şi le putem folosi atât la salatele de fructe/legume, cât şi în smoothie-uri/sucuri sau pentru a face o îngheţată răcoritoare. Reţetele pe care vi le recomand sunt fără produse lactate şi zahăr rafinat, având la doar câteva ingrediente de bază.

Se prepară în 5 minute şi ai mereu la îndemână o îngheţată delicioasă.

Îngheţată de pepene galben cu dulceaţă de trandafiri

Ingrediente
- 1 banană congelată
- 1 cană cu pepene galben, tăiat cubuleţe şi congelat
- puţină miere de albine (opţional)
- dulceaţă de trandafiri.

Pune într-o pungă sigilată bucăţi de banană şi pepene galben la congelator (poţi să faci porţii separate pe care să le ai la îndemână în frigider şi să faci rapid îngheţată când ţi-e poftă).
După ce s-au congelat se pun fructele în robotul de bucătărie cu puţină miere dacă vrei şi se mixează bine până obţii o îngheţată cremoasă.
Poţi să o ornezi cu dulceaţă de trandafiri.

Îngheţată de pepene roşu cu mentă

Ingrediente
- 1 banană congelată
- 1 cană cu pepene roşu, tăiat cubuleţe şi congelat
- frunze proaspete de mentă
- 1 linguriţă cu miere de albine naturală.

După ce ai congelat fructele se pun în robotul de bucătărie şi se mixează cu mierea de albine şi frunzele de mentă.

Foto: Ioana Maroşan