Găteşte fără foc: Tort cu banane, unt de arahide şi biscuiţi digestivi

Dacă vrei să înveţi cum să prepari rapid un tort delicios cu banane şi unt de arahide, dar fără să te complici cu blaturi la cuptor, este momentul să încerci această reţetă.

Dacă vrei să înveţi cum să prepari rapid un tort delicios cu banane şi unt de arahide, dar fără să te complici cu blaturi la cuptor, este momentul să încerci această reţetă. Ingredientele sunt simple şi nu-ţi vei pierde mult timp în bucătărie.

Nu este prima oară când spun că ador combinaţia banane-unt de arahide, prin urmare nu e mare surpriza pentru voi când veţi descoperi un tortuleţ cu ingredientele simple şi care are la bază această asociere.

A rezultat un tort delicios şi foarte săţios.

Iată ce ingrediente am folosit pentru acest minunat tortuleţ!

Pentru blat ai nevoie de:

- 1/2 cană cu biscuiţi digestivi, măcinaţi în robotul de bucătărie;
- 2 linguri unt, topit într-un vas cu apă fierbinte;
- miere de albine naturală, după gust;
- 1 baton de vanilie, mărunţit împreună cu biscuiţii.

Pentru cremă ai nevoie de:


- 2 linguri unt de arahide făcut în casă;
- 2 banane;
- 1 lingură seminţe de chia (opţional);
- puţină zeamă de lămâie.

Pentru ornat:

- ciocolată fondantă;
- chips din banane.

Mod de preparare

1. Se amestecă biscuiţii cu untul topit şi cu mierea de albine, după care se presează în forma pentru tort.
2.

Se mixează în robotul de bucătărie bananele, după care se adaugă untul de arahide, seminţele de chia şi zeama de lămâie.
3. Se toarnă crema peste blatul din biscuiţi şi se introduce la frigider câteva ore.
4. Se topeşte la abur ciocolata fondantă cu multă cacao şi se ornează tortuleţul.

Poftă bună!

Foto: Ioana Maroşan