Găteşte fără foc: Salată de broccoli cu sos de avocado

Dacă mai ai norocul să prinzi ultimele roşii de grădină nu renunţa la salata clasică de castraveţi, ardei, ceapă şi tomate. Dar, dacă nu mai ai de unde să iei roşii, iar cele din magazin

Dacă mai ai norocul să prinzi ultimele roşii de grădină nu renunţa la salata clasică de castraveţi, ardei, ceapă şi tomate. Dar, dacă nu mai ai de unde să iei roşii, iar cele din magazin sunt total lipsite de gust, iată o idee de salată pe care o poţi prepara toată iarna!

Am încercat să găsesc o combinaţie gustoasă pentru a consuma mai mult broccoli în stare crudă şi iată ce a ieşit:

Ingrediente:

- florete de broccoli;
- ceapă roşie;
- gulie;
- varză roşie.

Ingrediente pentru sosul de avocado:

- 1/2 avocado bine copt;
- 1/4 linguriţă cu fulgi de drojdie inactivă
(pentru a-i conferi sosului o uşoară aromă de brânză);
- 1 linguriţă pastă de susan;
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin;
- puţină sare;
- 1/4 linguriţă pudră de curry;
- 1/4 linguriţă pudră de usturoi;
- zeamă de lămâie, după gust;
- 1 căţel de usturoi (opţional).

Mod de preparare:

1. Broccoli se rupe în bucăţele cât mai mici, gulia se răzuieşte, iar varza şi ceapa roşie se taie fideluţă.
2.

Pentru a prepara sosul, pisează bine avocado şi amestecă-l cu restul ingredientelor amestecând până devine cremos. Poţi să foloseşti şi un blender dacă prepari cantităţi mai mari de sos.
3. Se toarnă sosul peste legume, se lasă 10 minute pentru ca aromele să pătrundă legumele şi se consumă în cantităţile dorite.

Poftă bună!

Credit foto: Ioana Maroşan