Găteşte fără foc: Cum să-ţi faci batoane energizante din cereale

Ca să eviţi batoanele din comerţ, care conţin cantităţi mult prea mari de zahăr, dar şi o grămadă de aditivi nocivi este de preferat să-ţi faci acasă batoane energizante, numai bune

Ca să eviţi batoanele din comerţ, care conţin cantităţi mult prea mari de zahăr, dar şi o grămadă de aditivi nocivi este de preferat să-ţi faci acasă batoane energizante, numai bune pentru gustările dintre mesele principale.

După reţeta de granola de casă pe care am postat-o săptămâna trecută m-am decis să fac în casă nişte batoane din cereale pentru a le avea pentru gustările din cursul zilei.

Dacă ai apucat să faci reţeta de granola propusă de mine şi ţi-a plăcut poţi să combini aceleaşi ingrediente pentru a obţine nişte batoane energizante la fel de delicioase. Este următoarea reţetă pe lista mea, deoarece a fost pe gustul meu combinaţia pe care am făcut-o la granola.

Să ne reîntoarcem la prima tentativă de batoane cu cereale şi mere. Sunt încântată de ele, dar vreau să mai încerc şi alte combinaţii pentru că sunt convinsă că există altele mult mai gustoase.

Ca să prepari o reţetă super-uşoară de batoane energizante cu măr şi cereale ai nevoie de:

- 2 mere;
- 1/4 cană cu fulgi de ovăz, măcinaţi în robotul de bucătărie;
- 1/2 cană cu in mărunţit şi seminţe de chia;
- 2 linguri cu zeamă de lămâie;
- miere de albine, după gust;
- 1/3 cană cu merişoare;
- puţină scorţişoară, nucşoară şi ghimbir proaspăt răzuit.

Mod de preparare:

1. Mixează în robotul de bucătărie merele cu sucul de lămâie şi miere de albine, în funcţie de gustul tău.
2.

Încorporează apoi fulgii de ovăz, inul mărunţit şi seminţele de chia, amestecând bine ingredientele cu mâna.
3. La final se pun condimentele şi merişoarele, iar dacă vrei o aromă plăcută poţi să adaugi 3-4 linguri ulei de cocos presat la rece.
4. Se întinde compoziţia pe o foaie de copt cu ajutorul unui făcăleţ şi se taie în pătrăţele.
5. Se pune la la deshidrator 6-8 ore la o temperatură sub 40 de grade Celsius.
O altă soluţie este de a pune batoanele pe farfurii şi să le laşi pe calorifer la deshidratat.

Poftă bună!

Credit foto: Ioana Maroşan