Cel mai bun plan antirăceală fără să apelezi la medicamente

Cum să te tratezi de răceală fără să iei paracetamol şi alte tratamente medicamentoase? Iată cel mai bun plan antirăceală care te ajută să tratezi eficient simptomele supărătoare.

Cum să te tratezi de răceală fără să iei paracetamol şi alte tratamente medicamentoase? Iată cel mai bun plan antirăceală care te ajută să tratezi eficient simptomele supărătoare.

Zilele trecute m-a pălit o răceală de toată frumuseţea. Am refuzat să iau orice pastile şi am mers doar pe foarte multe ceaiuri din plante medicinale cu miere de albine naturală şi zeamă de lămâie, usturoi, sucuri proaspăt stoarse din citrice şi cătină (pe care o aveam în congelator), ciorbe de zarzavaturi calde, frecţii cu alcool sanitar, băi fierbinţi cu sare şi somn.

Rezultatul: răceala nu m-a ţinut mai mult decât ultimele episoade pe care le-am tratat cu paracetamol, Coldrex sau Fervex.

Iată care sunt cele mai bune soluţii pentru diverse simptome ale răcelii, unele dintre ele furate de la bunica sau de la mama, după cum bine le ştiti şi voi:

Pentru febră
frecţii cu apă şi oţeţ;
frecţii cu alcool sanitar;
felii de cartof puse pe tălpi şi "sigilate" cu ajutorul ciorapilor.

Pentru tuse
apă călduţă cu lămâie;
un amestec de zeamă de lămâie cu miere de albine naturală şi ghimbir proaspăt răzuit;
ceaiul de ceapă. Ca să nu-ţi fie greu să-l bei, caramelizează două linguri cu zahăr brut într-o cratiţă, după care se umple cu apă şi se pune o ceapă necojită, ci spălată bine şi secţionată puţin.

Se fierbe 10 minute şi se consumă ceaiul pe parcursul zilei;
se amestecă 1 lingură de oţet de mere (efect antimicrobian si antiviral) cu 1 lingură de miere de albine (efect antimicrobian), 1/4 inguriţă de ghimbir răzuit (efect antiinflamator), 1/4 linguriţă de piper Cayenne (reduce durerea) şi 2 linguri de apă. Se face gargară cu aceste amestec înainte de a-l înghiţi.

Pentru nasul înfundat
mănâncă hrean;
mănâncă ananas proaspăt, deoarece bromelina din conţinutul său are efect antiinflamator, ajută la eliminarea mucusului în exces şi reduce inflamaţia sinusurilor care cauzează congestia nazală;
inhalaţii cu apă fierbinte în care să pui căteva picături cu ulei esenţial de pin, eucalipt şi mentă;
unn alt truc ar fi acela de a amesteca într-o sticluţă aceste uleiuri şi să pui câteva picături pe o dischetă demachiantă atunci când vrei să faci inhalaţii rapid.

Pentru durerile în gât
ceaiul de ghimbir.

Se fierb 2-3 rondele de ghimbir în 500 mililitri de apă timp de 15 minute, după care se consumă cu miere de albine şi zeamă de lămâie;
gargară cu sare;
o gură de pălincă de Zalău (din prune 100% naturală).