3 reţete uşoare şi rapide pentru un prânz de vară

O supă cremoasă de mazăre sau un pilaf delicios din mei cu curry sunt câteva dintre variantele pe care le poţi prepara foarte repede.


Supă cremă de mazăre

Ingrediente:

- 1 cană mazăre congelată;
- 1/2 roşie;
- 1/2 avocado;
- 1 căţel de usturoi;
- 1/4 ardei gras roşu sau verde;
- zeamă de lămâie, după gust;
- sare şi piper, după gust;
- 2-3 linguri ulei de măsline;
- 1 ardei iute uscat sau câteva felii de ardei iute proaspăt;
- 1/2 linguriţă de curry;
- mărar;
- câteva frunze de mentă;
- apă, în funcţie de consistenţa dorită.

1. Mazărea nu trebuie lăsată la decongelat, ci se trece rapid printr-un jet de apă rece.
2.

Se pun în blender toate ingredientele, în afară de avocado şi verdeţuri, şi se mixează până obţii o cremă consistentă.
3. La final adaugă avocado, verdeaţa şi mixează încă un minut.
4. Se toarnă într-un bol şi se ornează cu boabe de mazăre, mărar proaspăt, ulei de măsline şi puţină boia.

Pilaf din mei cu ghimbir şi curry

Iată ce ingrediente am folosit pentru acest pilaf din mei:

- 2 linguri ulei de măsline presat la rece;
- 2 linguriţe de curry;
- 1/2 linguriţă de ghimbir pudră sau proaspăt;
- 1/2 linguriţă de chimen măcinat;
- 1 căţel de usturoi;
- 1 ceapă, tăiată mărunt;
- 1 dovlecel, tăiat cubuleţe;
- 1 morcov, tăiat rondele;
- 1 cană de mei, înmuiat măcar o oră în apă;
- 3 căni de apă;
- sare şi piper;
- mărar proaspăt.

1. Se încălzeşte uleiul de măsline şi se adaugă curry, chimen, ghimbir şi usturoi.
2.

Se adaugă ceapa şi se căleşte în uleiul cu mirodenii şi 2 linguri de apă.
3. Se adaugă apoi morcovul, dovlecelul şi meiul spălat.
4. După ce se călesc împreună 2 minute se toarnă apa, se pune capacul şi se lasă la foc mic 15 minute, amestecând doar din când în când.
5. Presară mărar proaspăt peste mâncare, imediat după ce ai stins focul.

Poţi servi pilaful cu o salată de crudităţi.

Pacheţele de legume în foi de orez

Ingrediente pentru salată:
- 2 fire de ceapă verde;
- doi pumni de rucola;
- 1/2 legătură de mărar;
- 1/2 legătură de pătrunjel;
- 1/2 ardei roşu feliat;
- un catravete tăiat mărunt
- 1 avocado;
- ulei de măsline presat la rece;
- zeamă de lămâie sau oţet de mere;
- sare şi piper.

- foiţe de orez (le găseşti la supermarket, la raionul cu produse asiatice)
- pastă de năut (humus).

1. După ce ai mărunţit toate ingredientele se amestecă bine.
2.

Foiţele de orez se înmoaie două secunde în apă, după care se lasă un minut pe o farfurie până devin elastice.
3. Se pune o lingură de salată, puţin humus şi se rulează după instrucţiunile de pe pachetul cu foiţe de orez.

Foto: Ioana Maroşan