Lentilele de contact colorate

Exista trei tipuri de culori folosite pentru lentilele de contact: tente de vizibilitate, culori nuantatoare si culori opace. Multe din aceste lentile de contact colorate sunt disponibile atat in varianta fara dioptrie (plano) cat si in variante cu dioptrie.

De asemenea, exista lentile colorate cu inlocuire zilnica sau frecventa. Tenta de vizibilitate, de obicei bleu deschis sau verde deschis, este aplicata pe lentila doar pentru a te ajuta sa o recunosti mai usor in timpul aplicarii sau indepartarii ei. Deoarece are o nuanta foarte deschisa, culoarea ochilor tai nu va fi afectata.

Lentilele de contact nuantatoare au o culoare mai pregnanta decat lentilele cu tenta de vizibilitate si schimba culoarea ochiului. Dupa cum reiese din numele lor, aceste lentile au scopul de a nuanta culoarea naturala a ochilor tai. Lentilele de contact nuantatoare sunt recomandate persoanelor care doresc sa-si intensifice culoarea deschisa a ochilor.

Lentilele de contact opace prezinta culori mai profunde si pot schimba culoarea ochiului intr-un mod evident sau chiar total. Daca esti gelos pe o pereche de ochi albastri sau daca te-ai saturat de comentariile ironice la adresa ochilor tai caprui, atunci schimba-ti culoarea ochilor cu lentilele de contact opace. Acestea iti ofera o gama variata de culori, incluzand verde, albastru, violet, gri, honey, hazel.

Companiile care produc lentile de contact colorate au incercat sa imite culoarea naturala a irisului. Din moment ce irisul este format dintr-un ansamblu de tesuturi colorate, anumite lentile de contact sunt vernisate cu o serie de mici puncte colorate pentru a le face sa para mai naturale pe ochi. Centrul lentilei (partea care se suprapune pupilei) este transparent, pentru a facilita vederea normala.

de Adrian Badiu, Contact Lenses Department Manager Sover Optica

Exista trei tipuri de culori folosite pentru lentilele de contact: tente de vizibilitate, culori nuantatoare si culori opace. Multe din aceste lentile de contact colorate sunt disponibile atat in varianta fara dioptrie (plano) cat si in variante cu dioptrie.<br>

De asemenea, exista lentile colorate cu inlocuire zilnica sau frecventa.
Tenta de vizibilitate, de obicei bleu deschis sau verde deschis, este aplicata pe lentila doar pentru a te ajuta sa o recunosti mai usor in timpul aplicarii sau indepartarii ei.

Deoarece are o nuanta foarte deschisa, culoarea ochilor tai nu va fi afectata.<br>

Lentilele de contact nuantatoare au o culoare mai pregnanta decat lentilele cu tenta de vizibilitate si schimba culoarea ochiului. Dupa cum reiese din numele lor, aceste lentile au scopul de a nuanta culoarea naturala a ochilor tai. Lentilele de contact nuantatoare sunt recomandate persoanelor care doresc sa-si intensifice culoarea deschisa a ochilor.<br>
 
Lentilele de contact opace prezinta culori mai profunde si pot schimba culoarea ochiului intr-un mod evident sau chiar total.
Daca esti gelos pe o pereche de ochi albastri sau daca te-ai saturat de comentariile ironice la adresa ochilor tai caprui, atunci schimba-ti culoarea ochilor cu lentilele de contact opace. Acestea iti ofera o gama variata de culori, incluzand verde, albastru, violet, gri, honey, hazel.<br>

Companiile care produc lentile de contact colorate au incercat sa imite culoarea naturala a irisului. Din moment ce irisul este format dintr-un ansamblu de tesuturi colorate, anumite lentile de contact sunt vernisate cu o serie de mici puncte colorate pentru a le face sa para mai naturale pe ochi.
Centrul lentilei (partea care se suprapune pupilei) este transparent, pentru a facilita vederea normala.


de Adrian Badiu, Contact Lenses Department Manager Sover Optica