Cum sa evitam balonarile

Balonarea este pentru oricine o senzatie neplacuta, de care vrem sa scapamcat mai curand posibil. Dr. Adrina Elisei, medic specialist MG/MF, SOSMedical & Ambulance da cateva sfaturi in acest sens cititoarei noastre.

"Cum as putea sa evit balonarile? Dupa orice mincare am o senzatie debalonare, care doar dupa eliminarea resturilor se amelioreaza. Am 29 deani, un copil de 2,5 ani si singura interventie chirurgicala suferitaeste cezariana din octombrie 2000. La 1,58 cm am in jur de 48-50 kg sifac seara de seara exercitii acasa, abdomene si exercitii pentru intarireamuschilor picioarelor.

Mesele mele sunt: 7,00 mic dejun cu ceai, o feliede paine cu salam/gem/branzeturi, rosii/ardei; pranz: supa/ciorba, feluldoi, dupa-masa 17,00-17,30: tocanita/brinza cu sunca/oua cu telemea,rosii/castraveti/ardei, seara apa sau ceai.
Uneori daca beau apa/suc de la frigider, simt senzatia debalonare. Dulciurile se reduc la: uneori suc (Cola, Pepsi),sambata/duminica prajitura de casa/ciocolata/inghetata.
Cum as putea modifica in alimentatie sa elimin senzatiile de balonare? -Cu respect, Clara S".

In primul rand pentru a evita balonarile nu trebuie sa mai consumatibauturi carbogazoase (Pepsi, Coca-Cola, apa minerala carbogazoasa etc).In al doilea rand sa observati care din legume va baloneaza si sa lefolositi numai fierte sau crude dar sa luati in acelasi timp 2 tablete detriferment.
Atentie la varza, mazare, fasole care contin multa celulozasi necesita administrarea de Triferment obligatoriu.
Este posibil sa aveti si un colon spastic care cand este "lenes", candeste prea "vioi". Eu v-as sugera sa faceti o cura de 3 saptamani cuDebridat 1 gr x 3/zi cu 1 ora inainte de mese, sa luati Triferment1-2 dg. in timpul meselor si sa observati care din alimente vabaloneaza, incercand apoi ulterior sa le eliminati pe cat posibil dinalimentatie. Bauturile foarte reci nu sunt bune pentru stomac, la felsi cele fierbinti.