Tratament contra alcoolismului

Dependenta de alcool este considerata de medicina traditionala chinezaca fiind foarte similara cu aceea de droguri. De aceea, tinand seamade principiile energetice care guverneaza o astfel de afectiune,se recomanda o dieta atent aleasa, care sa aduca un plus de energieracoroasa. Te confrunti cu un astfel de caz in familie sau in cercul deprieteni? Iata ce ii poti recomanda:

O dieta din care nu trebuie sa lipseasca: Branza de soia (tofu; nautsi muguri de naut; grau incoltit; banane; trestia de zahar (sau suc detrestie de zahar); pere; spanac.

Consumul masiv de miere - pana la saturatie - reduce dorinta de aconsuma alcool, prin compensarea starii hipoglicemice care apare instari de criza.

De asemenea, supele din tofu, naut, sau spanac sunt demare ajutor.

Se mai recomanda Ginseng American (Panax quinquefolium), ale caruiproprietati sunt diferite de cele ale Ginseng-ului chinezesc (Panaxginseng), acesta din urma avand energie calda. Din acelasi motive,se interzice consumul de mirodenii si condimente iuti, printre care sighimbirul, scortisoara si piperul negru.

Dieta de baza, cu rol detoxifiant, depurativ, contine urmatoarele:
- Fructe si legume, prcum si sucurile lor (fara a amesteca fructe culegume in sucuri!), maximum 6 cani pe zi;
- Suc din iarba de grau, cate 30 ml de 3 ori pe zi;
- Alge;
- Toate cerealele, gatite oricum;
- Spirulina;
- Lapte de capra.


Proportiile in care trebuie sa se afle aceste alimente in hrana zilnicasunt urmatoarele:
- 35% cereale incoltite, legume si seminte
- 45% zarzavaturi si fructe si sucurile din ele
- 10% cereale gatite
- 10% celelalte alimente.


Dupa o perioada de 36 zile de dezintoxicare, se recomanda o dieta maibogata in proteine - pentru regenerarea celulei hepatice - care nu vacontine orice fel de carne, ci numai sardele, macrou, ficat de porc sirinichi de vita si porc.

Aceasta dieta trebuie urmata timp de circa 2 ani! Numai astfel crescsansele de a evita o recadere in dependenta de alcool.


de dr. Adrian Florea
Mare Maestru al Federatiei Mondiale de Qiqong
www.qitaky.ro