Surasul de sarbatori

In acest articol voi recapitula varianta prescurtata a tehniciinumita "Surasul interior". Chiar si prescurtata, aceasta tehnicaare rezultate remarcabile. Atunci cand noi suradem inimii ne reglamsistemul circulator. Buna functionare a inimii aduce o buna functionarea celorlalte organe si glande din corp, pentru ca inima este regina(stapana) organelor.

Cand noi suradem plamanilor, noi ne reglam sistemul respirator siexcretor. De buna functionare a plamanilor mai depinde si pielea noastra,care in ultimul timp a inceput sa fie considerata ca fiind un organimportant (cel mai intins), datorita multelor sale functii. Surazandficatului ne reglam sistemul muscular, tendoanele si articulatiile, darcel mai important este ca pastram acest laborator chimic al organismuluiintr-o stare de functionare optima.

Surazand splinei si pancreasului noi ne reglam sistemul digestiv sisistemul imunitar. Putem astfel evita multe boli datorate slabiriisistemului imunitar. Surazand rinichilor ne pastram sistemul uro-genitalsi sistemul endocrin intr-o stare de functionare optima pana la varsteinaintate.
In aceasta perioada din an, in jurul nostru se afla multa energiepozitiva benefica intrucat multi oameni se bucura datorita sarbatorilorde iarna.

Noi fiind crestini ne bucuram datorita sarbatoriri religioasea nasterii lui Christos, alti oameni de alta credinta se bucura datoritaschimbarii anului. Ceea ce este sigur este ca in aceasta perioada intreagaomenire are motive de bucurie si deci toti oamenii sunt mai deschisi catrecolaborare, comunicare si intelegere. Acest lucru nu se mai intamplade-a lungul anului. De aceea este bine sa profitam de aceasta energiepozitiva aflata din belsug in jurul nostru, sa o aspiram in interiorcu ajutorul tehnicii "Surasului" si sa o inmagazinam in noi, pentru caintregul an sa avem aceasta stare si sa obtinem ceea ce ne dorim.

Dimineata cand ne trezim este bine sa nu sarim imediat din pat ci sane intindem precum un pisoi. Dupa aceea, prin punctul dintre spranceneaspiram energia rosie a iubirii in inima, unde o spiralam si o lasamsa transforme ura, gelozia, invidia in bucurie iubire si iertare. Lasamaceste emotii pozitive sa se reverse in intreaga noastra fiinta.
Facemacest lucru pana ne vedem inima rosie, surazatoare si radiind iubire.

Aducem apoi energia alba a curajului, tot prin punctul dintre sprancene,si o lasam sa ne cuprinda plamanii, sa se spiraleze in interiorul lor sisa le transforme tristetea, melancolia si supararea in curaj, dreptatesi corectitudine. Facem acest lucru pana cand ii vedem albi, surazatorisi radiind curaj. Lasam curajul sa ne cuprinda intreaga fiinta.

Acum aspiram energia verde a bunatatii, o aducem in ficat si o lasam sase spiraleze pana cand ne transforma furia, mania si nervozitatea inbunatate, generozitate si amabilitate. Facem acest lucru pana cand nevedem ficatul verde, surazator si radiind bunatate. Bunatatea se revarsasi ne cuprinde intrega noastra fiinta.

Vom conduce acum energia benefica si vindecatoare a surasului de la ficatla splina-pancreas. Acestea se vor deschide precum doua flori aurii, sevor lasa inundate de energia surasului care se va spirala in interiorullor. Prin spiralare surasul va curata si va vindeca splina si pancreasulsi va transforma ingrijorarea, anxietatea si depresia in deschidere,claritate, comunicare si stabilitate.
Toate aceste emotii pozitive serevarsa in fiinta noastra.

Dupa ce am suras inimii, plamanilor, ficatului si splinei pancreasului,continuam sa aspiram energia benefica si vindecatoare a surasului prinpunctul dintre sprancene, iar din splina-pancreas ea se revarsa inrinichi. Acestia se destind si se deschid precum doua flori albastre,se lasa inundati de energia aceasta benefica si vindecatoare ce sespiraleaza in interiorul lor. Energia ii curata, ii incarca, ii vindecasi transforma frica, agitatia, stresul, panica in blandete, tandrete siintelepciune. Cu fiecare respiratie ii vedem tot mai albastri, curati,clari, stralucitori, ne surad si le suradem, iar ei radiaza multa blandetesi intelepciune in intreaga noastra fiinta.

Aducem acum toate aceste emotii pozitive ale organelor, bucurie-iubire,curaj-corectitudine, bunatate-generozitate, deschidere-stabilitate,blandete-intelepciune in abdomenul inferior si prin spiralare le condensamsi le fuzionam intr-o sfera de energie stralucitoare.
Pe langa acesteemotii incarcam sfera cu ceea ce ne dorim sa se realizeze anul viitor. Nespunem ca aceasta sfera radiaza sanatate, prosperitate si tot ce este maibun pentru noi si lucrul acesta se intampla. Cu cat credem mai mult in noisi in aceasta practica cu atat mai repede obtinem rezultatele dorite. Nudepinde decat de noi. Va doresc mult succes si sarbatori fericite.

de Costin Vasile
Instructor de Taiji Quan si Qi Gong
Telefon: 0722-197874 sau 460.43.88
e-mail: costin.tao@k.ro