Sa alungam necazurile post-partum

Nu exista bucurie mai mare - pentru orice femeie normala - decataceea de a deveni mama. Dumnezeu a dat femeii acest har al perpetuariispeciei umane prin durere si suferinta din care infloreste fericirea dea da viata. Dar, iata ca suferintele nu se opresc o data cu aparitiacopilului. Adesea, apar simptome neplacute care pot avea repercusiunigrave daca nu sunt tratate cu seriozitate.

Anticii medici chinezi au studiat cu atentie toate aceste fenomene siau dat solutii simple si eficace. Astfel, problema cea mai frecventa invremurile de astazi este scaderea sau pierderea completa a secretiei delapte matern. In asemenea cazuri, o bautura rezultata din fierberea a 150g branza de soia, in 750 ml apa, impreuna cu 50 g zahar brun si 50 mlotet de orez, poate rezolva problema in 5 zile, daca se bea zilnic.

Inplus, este indicat sa mancati zilnic grau zdrobit si orez brun. Nu arfi de neglijat nici varianta unei bauturi obtinute din 10 g seminte deanason fierte in 250 ml apa, cu un adaos de 30 ml vin alb sec; va curgelaptele ca in paradisul... bebelusilor.

Daca exista lapte, dar nu este suficient, atunci fierbeti in abur foarteintens fierbinte 60 g carne macra de porc, impreuna cu 30 g petale decrin alb, pana cand carnea devine frageda. Se mananca amestecul zilnic- la pranz, sau la cina - si, astfel, se poate scapa si de o eventualamastita (inflamatie a sanilor).

Daca doriti stoparea secretiei de lapte, atunci consumati o supa preparatadin 120 g malt prajit (copt doar cateva secunde) si 30 g zahar brun,in 750 ml apa.
Se consuma 5-7 zile. Se stie ca un fenomen care aparefiresc dupa nastere (post-partum) este acela al aparitiei lohiilor, adicaal scurgerilor vaginale de cheaguri de sange, resturi de membrane. Seintampla, insa, ca aceste scurgeri sa stagneze - lohistaza. Pentrua inlatura si acest necaz, este util sa beti un ceai decoct din 30 gfructe de paducel si 30 g zahar brun.

Uneori, dupa nastere, apar unele dureri de tip reumatic, extrem destanjenitoare pentru o tanara mama. Atunci, veniti-i de hac astfel:prajiti pe plita, la foc mic, 500 g fasole soia, pana devine bruna; apoi,adaugati 350 ml vin de orez si lasati la macerat peste noapte.
Se bea,a doua zi cate un pahar de zeama strecurata, de 3 ori pe zi. Sunt si mamecare - din cauza nasterii - sufera un prolaps uterin. Pentru acestea,se recomanda un macerat realizat din 1 kg de fructe licii puse in 1 litrude vin de orez si lasate timp de 7 zile; se bea cate o cescuta de 2 oripe zi.

Durerile abdominale post-partum sunt si ele foarte frecvente. Daca vapermiteti, preparati-va o supa de crab dupa reteta urmatoare: se fierb inabur cativa crabi; cand sunt patrunsi bine, se adauga 2 lingurite de vinde orez si se continua fierberea in abur inca 1 minut; se mananca supacu tot cu crabi. Oricat ar parea de ciudate, retetele de mai sus sunt,actualmente, realizabile si merita atentia dumneavoastra, tinand contde faptul ca v-ar putea scuti de consumul de medicamente alopate carepot altera gustul laptelui matern sau pot avea alte efecte secundare -uneori, imprevizibile.
Asa ca, mai ganditi-va!

Adrian Florea
Mare Maestru al Federatiei Mondiale de Qigong
www.qitaky.ro