Rozaceea sau acneea adultului

"Rozaceea este o afectiune cronica inflamatorie care apare la nivelul fetei, la adulti," explica dr. Oana Clatici, medic specialist Dermatovenerologie, Spitalul Universitar de Urgenta, Bucuresti. Se caracterizeaza prin "roseata (reactivitate vasculara) si inflamatie," completeaza specialistul. Netratata, rozaceea tinde sa evolueze si se agraveaza in timp. La majoritatea pacientilor, rozaceea are un caracter ciclic. Asta inseamna ca simptomele se acutizeaza cateva saptamani sau luni, apoi se remit (fara sa dispara), apoi procesul este reluat. Pe langa acnee, rozaceea poate fi confundata cu alte probleme dermatologice, precum alergii sau eczeme.

"Rozaceea  este o afectiune cronica inflamatorie care apare la nivelul fetei, la adulti," explica dr. Oana Clatici, medic specialist dermatovenerologie, Spitalul Universitar de Urgenta, Bucuresti. Se caracterizeaza prin "roseata (reactivitate vasculara) si inflamatie," completeaza specialistul. Netratata, rozaceea tinde sa evolueze si se agraveaza in timp.

La majoritatea pacientilor, rozaceea are un caracter ciclic. Asta inseamna ca simptomele se acutizeaza cateva saptamani sau luni, apoi se remit (fara sa dispara), apoi procesul este reluat. Pe langa acnee, rozaceea poate fi confundata cu alte probleme dermatologice, precum alergii sau eczeme.