4 ceaiuri care "topesc" celulita

Pe lângă o alimentaţie adecvată şi mult sport ai la îndemână patru ceaiuri care te ajută să elimini toxinele şi grăsimea din organism, atenuând foarte mult celulita. Află care sunt acestea!

Pe lângă o alimentaţie adecvată şi mult sport ai la îndemână patru ceaiuri care te ajută să elimini toxinele şi grăsimea din organism, atenuând foarte mult celulita. Află care sunt acestea!

 

Ceaiurile diuretice, o dietă sănătoasă şi echilibrată, precum şi activitatea fizică sunt cele trei reguli pe care trebuie să le respecţi dacă vrei să diminuezi aspectul de coajă de portocală. Celulita te anunţă că organismul tău este intoxicat, iar tu trebuie să ţii o cură de detoxifiere care ajută la curăţarea colonului de reziduurile toxice.

"Intoxicarea organismului îşi pune amprenta nu doar asupra interiorului, ci şi asupra exteriorului.

Pielea iritată, lipsită de elasticitate, celulita, părul casant, fără strălucire sunt efectul unui colon bolnav", aflăm de la prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în nutriţia umană care avertizează că acumularea de toxine în colon determină afecţiuni la distanţă. Potrivit specialistului, ceaiurile din cozi de cireşe, ceai verde, mătase de porumb, flori de păducel, creţuşcă, ienupăr, mărar, muguri şi frunze de mesteacăn au efect de drenare a ţesuturilor, fiind eficiente în prevenţia şi tratarea celulitei.

 

 

1. Ceaiul verde

 

Este bogat în aminoacizi, iod, potasiu, fluor, fosfor, vitaminele C, B1, B2, PP, K, fiind recomandat în curele de slăbire deoarece ajută la eliminarea toxinelor şi arderea grăsimilor. Toarnă apă fierbinte peste o linguriţă de frunze de ceai, lasă la infuzat 10 minute şi consumă-l în următoarea oră pentru a nu-şi pierde efectul.

Sunt recomandate până la 3-4 ceşti de ceai pe zi.

 

 

2. Ceaiul de gingko biloba

 

Cercetările arată că gingko biloba are efecte vasodilatator, stimulând astfel circulaţia sângelui. Are efect antioxidant, previne formarea şi depunerea grăsimilor pe vase, asigurând un flux sanguin optim.

 

 

3. Ceaiul din cozi de cireşe

 

Are efect diuretic şi te ajută să elimini apa din organism, fiind un aliat de încredere în lupta cu celulita. Prepară ceaiul adăugând o linguriţă de cozi de cireşe la o cană cu apă.

 

 

4. Ceaiul de păpădie

 

Stimulează ficatul şi rinichii în procesul de eliminare a toxinelor. Prepară-ţi în fiecare zi o ceaşcă de ceai de păpădie.

Se folosesc 50 grame de frunze de păpădie la o jumătate de litru de apă.

Atenţie! Aceste ceaiuri nu se consumă împreună şi nu trebuie să faci excese. Consumă-le cu moderaţie şi nu te aştepta să slăbeşti sau să diminuezi celulita doar consumând ceaiuri. Acestea sunt terapii adjuvante la care poţi să apelezi, însă în combinaţie cu activitatea fizică şi alimentaţia sănătoasă.