Tratarea anginei pectorale cu remedii naturiste

Acesta afectiune a inimii se manifesta prin durerea puternica a pieptului in partea dreapta, care se duce spre umar, omoplat si coboara pe maini, pana in varful degetelor. Criza poate dura de la cateva secunde pana la cateva minute, timp in carea bolnavul transpira abundent, insa mainile si picioarele vor fi foarte reci.

Afectiunea se datoreaza unei scleroze sau unor blocaje ale arterelor coronariene, dar poate fi declansata si de emotiile puternice, efort fizic intens sau din cauza frigului. Cauza care declanseaza aceasta afectiune este ischemia miocardului, adica lipsa cantitatii necesare de oxigen pentru functionarea normala a muschiului inimii. Tulburarile muschilor inimii pot fi produse si de impuritatile din sange.


Remedii naturiste

Un tratament de lunga durata care poate fi facut, atat pentru prevenire, cat si pentru tratare, este acupunctura. Insa cum niciun tratament nu da rezultate fara o alimentatie sanatoasa si echilibrata, sunt recomandate remediile naturise si un regim alimentar strict.

Astfel, bolnavii nu au voie sa fumeze, sa faca efort fizic intens sau sa se lase prada stresului.

In timpul crize este indicat sa se maseze zonele suprarenale (rinichi - uretere - vezica urinara), deoarece stimuleaza producerea de adrenalina, eliminand astfel dioxinele. Mai mult, este indicat sa se maseze toata zona stomacului, pentru a evita ca gazele gastrice sa exercite presiune asupra inimii. Pentru o stare de liniste generala, este recomandat sa se maseze zonele inimii, laringelui si amigdalelor.  

Schimbarea alimentatiei, cea mai importanta latura care previne aparitia tuturor bolilor de inima, presupune consumul a numeroare ceaiuri.
 

Plante medicinale indicate: coada-soricelului, vasc, paducel si tinctura de paducel, roinita, talpa-gastei, cimbrisor, menta si soc.  

Medicii naturisti recomanda sa se consume, alternativ, ceai de coada-soricelului si vasc, cate 2 cani de zi. Si ceaiul din paducel si roinita este foarte benefic pentru sanatatea inimii. Cele 2 plante se folosesc in combinatie, cate o lingura din fiecare pentru o cana de ceai, iar in timpul tratamentului trebuie sa bei o cana de ceai dimineata si una seara.

O alta combinatie, benefica in tratamentul pentru angina pectorala, este formata talpa-gastei, menta, cimbrisor, roinita si soc.
Din aceste plante se face ceai si se beau 2-3 cani pe zi. De asemenea, naturistii recomanda sa se puna 20g de tinctura de paducel in 100ml de alcool dublu rafinat. Dupa 24 de ore acest lichid poate fi consumat, luandu-se 15 picaturi de 3 ori de zi.

Alimente medicament: macese, coacaze negre, dude negre, mure si lamai, un capacel de otet de mere indulcit cu miere de salcam sau tei si sucuri naturale.

Dintr-o lingura de macese, una de paducel si cojile de la 5-6 nuci se face un ceai. Acestea se lasa la macerat timp de 12 ore, dupa care se fierb 10 minute. Ceaiul se bea indulcit cu miere, 3 cani pe zi, dintre care una pe stomacul gol.


Sucurile naturale sunt indicate, deoarece acestea curata sangele si intaresc muschiul inimii. Se poate face suc din morcovi, sfecla si spanac, sau din morcov, telina si spanac. In cazul in care nu avem spanac, acesta poate fi inlocuit cu castraveti sau laptuci.

Articole utile:
Insuficienta cardiaca nu mai este un mister
Colesterolul si hipercolesterolemia
Factorii de risc privind bolile cardiovasculare
Bolile cardiovasculare