Tratamentul care îţi repară inima fără operaţie

Noua metodă de tratament utilizată în cardiologie foloseşte undele acustice, cu ajutorul cărora circulaţia în zonele afectate de boala arterelor coronare este refacută. Află în ce constă această terapie de revascularizare a inimii şi cum te ajută!

Noua metodă de tratament utilizată în cardiologie foloseşte undele acustice, cu ajutorul cărora circulaţia în zonele afectate de boala arterelor coronare este refacută. Află în ce constă această terapie de revascularizare a inimii şi cum te ajută!

 

Revascularizarea inimii cu ajutorul undelor acustice reprezintă o nouă alternativă terapeutică a bolii coronariene, având ca scop obţinerea de vase noi (angiogeneza) şi ameliorarea simptomelor dureroase, specifice cardiopatiei ischemice. Tratamentul este disponibil în România la Centrul Gral Medical din Capitală, unde în luna aprilie poţi să beneficiezi de o reducere de 20% pentru efectuarea acestei intervenţii care se aplică în serii de 3 sedinţe sau 9 sedinţe, cu o pauză de 3 săptămâni între ele.

Astfel, până la sfârşitul lunii aprilie vei plăti 1000 de lei pentru 3 şedinţe şi 2800 lei pentru un tratament complet de 9 şedinţe ( în loc de 3500 cât costă în mod normal).

 

 

Ce avantaje are noua terapie?

 

  • nu necesită spitalizare;
  • nu necesită anestezie;
  • timpul de tratament este redus;
  • intervenţa este monitorizată în timp real;
  • efecte rapide de revascularizare şi ameliorare a durerii;
  • stimulează formarea de noi vase de sânge (angiogeneza);
  • îmbunataţeşte angina pectorală (durerea) şi funcţia cardiacă;
  • îmbunătăţeşte capacitatea de efort;
  • îmbunataţeşte calitatea vieţii.

 

 

Ce este cardiopatia ischemică?


Cardiopatie înseamnă îmbolnăvirea inimii, iar ischemie înseamnă irigare insuficientă. Semnalele cardiopatiei ischemică apar sub diverse forme: angina pectorală (durerea), infarctul miocardic, insuficienţa cardiacă, tulburările de ritm, moarte subita.

Numărul pacienţilor bolnavi de cardiopatie ischemică, aflaţi în evidenţele Ministerului Sănătăţii, se ridică la aproape 1 milion de cazuri.

Cardiopatia ischemică (angina pectorală şi infarctul miocardic) se află pe primul loc în topul cauzelor de deces din România (din 100 decese 60 sunt produse de bolile cardiovasculare).

 

 

Sfatul specialistului

Prof. univ. dr. Eduard Apetrei, medic primar cardiolog - consilier ştiinţific cardiologie Gral Medical


“CardioFort este o metodă terapeutică sigură care se efectuează în ambulator (fără anestezie, fără efecte secundare), ce permite stimularea formării de vase noi de sânge, iar rezultatele permit îmbunătăţirea anginei pectorale, a capacităţii de efort a pacientului şi a calităţii vieţii.

Metoda este extrem de utilă, mai ales pentru pacienţii cu angină pectorală (durere) la care nu se poate face operaţia bypass sau implantarea de stenturi coronariene şi la care angina pectorală nu răspunde la tratamentul recomandat".