De ce să nu renunți atunci când pare imposibil. 10 povești de succes care te vor inspira

Uneori, piedicile, dificultățile și nereușitele par că se țin lanț. În astfel de momente simți că nu mai are rost să mai încerci.

Dar poveștile unor oameni de succes ne demonstrează că fix depășirea acestor perioade dificile face diferența dintre o încercare nereușită și o realizare impresionantă. Iată poveștile a zece oameni care ne arată că perseverența este cheia succesului.

Harland Sanders

Primul restaurant deschis de Colonelul Sanders nu a făcut față competiției și a dat faliment. La vârsta de 65 de ani, Harland a început să călătorească prin Statele Unite, încercând să-și promoveze rețeta de aripioare de pui în crustă picantă în rândul restaurantelor. A fost refuzat de 1008 ori. Dar nu a renunțat și a continuat să creadă în rețeta sa unică de pui picant, care a transformat într-un final KFC într-un lanț faimos de fast-food.

Ursula Burns

Ursula Burns a început să facă practică în cadrul companiei americane Xerox imediat după ce și-a finalizat studiile la Universitatea Tandon din New York. Cei din companie au observat-o pe tânăra ambițioasă și i-au oferit un post de asistent. Dar până la vârsta de 32 de ani a continuat să primească numai posturi minore. După zece ani, răbdarea și perseveranța sa au dat roade. Ursula a fost promovată ca vicepreședinte pentru producția globală, iar în prezent este directorul general al companiei.

Gabriel Jesus

În 2014, Gabriel Jesus desena desculț marcaje pe stradă pentru a câștiga bani, înainte de Cupa Mondială de Fotbal din Brazilia. Apoi și-a văzut echipa favorită într-un meci la TV și și-a promis ca va juca pentru echipa națională a țării sale într-o zi. Și a reușit! În prezent, Gabriel Jesus este un fotbalist celebru, atacant al echipei Manchester City din Marea Britanie, cu care a semnat un contract de patru milioane de lire pe an.

Woody Allen

Deținător a patru premii Oscar, celebrul regizor și actor Woody Allen a fost exmatriculat în tinerețe de la Universitatea din New York, unde studia cinematografia, pentru că a picat o serie de examene. Dar nu s-a lăsat demoralizat de acest lucru, spunând ulterior că era foarte plictisitor să studieze. 

Anna Wintour

După ce a lucrat timp de jumătate de an la revista Harper’s Bazaar, Anna Wintour a fost concediată în urma unei dispute cu redactorul șef. În prezent ea însăși redactor șef al revistei Vogue, una dintre cele mai respectate publicații de modă din lume, Anna este de părere că acea concediere din tinerețe a determinat-o să vrea mai mult. De asemenea, Anna este de părere că trebuie să-ți susții opinia atunci când ești sigur de ceva, pentru că originalitatea în gândire este întotdeauna apreciată la un loc de muncă.

Elon Musk

Miliardarul canadiano-american a fost la un pas de a falimenta aplicația PayPal. Drept urmare, consiliul de directori a decis să-l demită. După 16 ani, Musk a reușit să cumpere cu 5 milioane de dolari domeniul X.com, care i-a aparținut înainte și care a stat la baza creării PayPal. Nonconformistul om de afaceri ne demonstrează că fiecare eșec ne poate motiva să ne dorim și să obținem mai mult.

Howard Schultz

Howard Schultz a demisionat de la Starbucks în urmă cu mulți ani, companie care la acea vreme vindea boabe de cafea. Motivul pentru care a plecat a fost acela că ideea sa de a crea un lanț de cafenele nu a fost susținută de manageri. Howard visa să creeze ceva deosebit, combinând cafeaua de calitatea cu o atmosferă plăcută, care să-i facă pe oameni să revină zi de zi. Doi ani mai târziu, Schultz a cumpărat Starbucks, a făcut brandul faimos în Statele Unite, iar în prezent este un lanț de cafenele cunoscut în întreaga lume.

Stan Smith

La începutul carierei sale, Stanley Roger Smith, în prezent un fost jucător profesionist de tenis, a fost refuzat de organizatorii Cupei Davis să fie băiat de mingi pentru că era dezorganizat și cu capul în nori. Cu toate acestea, Stan era de părere că tenisul este menirea sa și nu și-a abandonat visul. A devenit apoi unul dintre cei mai valoroși tenismeni din Statele Unite.

Nick Woodman

După ce a absolvit facultatea, Nick Woodman a pus bazele unei platforme de jocuri numite Funbug. În ciuda succesului imediat, compania sa a dat faliment. Pentru a trece de acest eșec, Nick a plecat la surf în Australia împreună cu prietenii săi. Urmărind surferii profesioniști, a venit cu ideea de a crea o cameră video mică, portabilă și foarte rezistentă, care să surprindă acțiunea în timpul mișcării. Astfel a luat naștere GoPro, compania care l-a transformat în miliardar. Omul de afaceri este de părere că primul eșec a fost și cel care l-a ajutat să-și transforme pasiunea în profesie.

Soichiro Honda

Soichiro a crescut într-o familie foarte săracă din Japonia și a fost nevoit să-și ajute tatăl la muncă încă din copilărie. Nu și-a continuat studiile și a lucrat ca un simplu mecanic. Soichiro instala motoare vechi pe biciclete și visa să facă propriile sale motociclete într-o zi, folosind materiale scumpe precum jante din crom și șa îmbrăcată în piele. Iar visele devin realitate dacă ești perseverent. După o perioadă, Soichiro a reușit să pună bazele companiei Honda, care în prezent produce unele dintre cele mai bune motociclete din lume.
MAI MULT DESPRE: povesti, succes, Inedit