Cutremurul din Japonia: 5 femei cu poveşti uimitoare

Dramele se ţin lanţ în Japonia, dar unele dintre ele ies în evidenţă prin natura lor şi reuşesc să ne impresioneze mai mult decât altele. Îţi prezentăm mai jos poveştile extraordinare ale unor femei din Japonia, care au trecut prin evenimente dramatice cu curaj şi demnitate.

Datoria înainte de toate

Angajaţii unui centru pentru bătrâni din Aozora, prefectura Iwate, au rămas alături de pacienţii lor după marele cutremur şi tsunami, încercând să îi ducă în cele mai apropiate centre de îngrijire mai puţin afectate. Pentru că riscau să fie înghiţiţi de valurile provocate de tsunami, angajaţii au urcat un deal împreună cu cei de care aveau grijă.

O asistentă în vârstă de 33 de ani a declarat că nu a avut putere să împingă la deal căruciorul în care se afla un bătrân, aşa că a aşteptat lângă el până ce toţi ceilalţi colegi ai săi au urcat dealul împreună cu bătrânii şi câţiva s-au întors pentru a o ajuta. Femeia a declarat că timp de două zile de la cutremur nu a ştiut nimic despre soarta părinţilor săi, a căror casă a fost distrusă în totalitate. Cu toate acestea, a rămas alături de bătrânii care aveau nevoie de ajutorul ei. A aflat apoi că părinţii săi au supravieţuit şi sunt în siguranţă.

La 83 de ani, a scăpat de tsunami pe bicicletă

Suna Kamura, o femeie în vârstă de 83 de ani, a reuşit să fugă din calea tsunamiului pe bicicletă. Bătrâna era singură acasă atunci când a auzit sirenele care anunţau tsunamiul. "Am fost foarte speriată. După avertizarea de tsunami, m-am urcat pe bicicletă şi am pedalat departe. Am crezut că Japonia va dispărea sub apă", a mai spus Suna Kamura, conform CNN. Casa bătrânei este acoperită de ape şi nu ştie unde va locui, dar chiar şi aşa ea este cu zâmbetul pe buze.

Căutări disperate

Hiramatsu şi soţia sa, Ayako, în vârstă de 60 de ani, au bântuit străzile pline de noroi şi dărâmături în căutarea fiicei lor, Nozomi.
Nozomi a plecat de acasă vineri, la ora 14.30, au spus cei doi. După 15 minute, marele cutremur a lovit Japonia. Nozomi a trimis două mesaje pe telefonul mamei sale, la 15 şi la 15.09. Apoi au venit valurile distrugătoare ale tsunamiului şi de atunci cei doi nu mai ştiu nimic de fiica lor. Părinţii îndureraţi au declarat că îşi vor căuta fiica în toate adăposturile pentru persoanele evacuate, în speranţa că o vor găsi.

Descoperiri îngrozitoare

După ce cutremurul a devastat centrul oraşului Ishinomaki, familiile a doi copii de grădiniţă au plecat în căutarea lor. După ore de scormonit printre dărâmături, Mika Sato, în vârstă de 36 de ani, a observat un autobuz de grădiniţă răsturnat. Femeia a intrat în maşina devastată şi spre marea ei durere, şi-a găsit fiica în vârstă de şase ani decedată, împreună cu alţi trei copii şi o îngrijitoare a grădiniţei. Copiii păreau să se ţină în braţe în momentul catastrofei. Femeia nu a mai avut putere decât să îşi strige copilul pe nume şi să îl ia în braţe.

Speranţă după dezastru

În ciuda marilor dezastre, viaţa îşi urmează cursul, indiferent de amploarea tragediilor. Yuka Kobayashi, care s-a întors din Tokyo la părinţii săi în Miyako pentru a naşte, a adus pe lume o fetiţă chiar la câteva ore după tsunami. Naşterea a decurs fără probleme, fetiţa este perfect sănătoasă, dar bucuria mamei a fost umbrită de îngrijorarea pentru posibila apariţie a unui nou val seismic. "În aceste vremuri, naşterea unui copil ne încurajează foarte mult", a declarat Senji Kanno, directorul spitalului.

MAI MULT DESPRE: copii, drama, japonia, oameni, cutremur