De ce ne atrag barbatii mai in varsta decat noi?

Te-ai indragostit de un barbat mai in varsta decat tine. Nu esti singura. Diferenta dintre voi poate fi de 8-10 ani, dar si mai mult de 20 de ani. Ce te poate determina sa alegi un barbat...

Te-ai indragostit de un barbat mai in varsta decat tine. Nu esti singura. Diferenta dintre voi poate fi de 8-10 ani, dar si mai mult de 20 de ani. Ce te poate determina sa alegi un barbat cu mult mai inaintat in varsta decat tine si ce anume te atrage la el?

De regula, majoritatea considera ca, in astfel de relatii, la mijloc exista un interes financiar. Nu este insa o situatie atat de des intalnita pe cat se crede. Exista femei care castiga chiar mai mult decat barbatii alaturi de care isi petrec viata.

Si atunci? Ce anume "leaga" povestea de dragoste?

Psihologul Roxana Carpiuc ne ofera urmatoarea explicatie: "Se intampla adesea ca o femeie care s-a maturizat mai repede (comparativ cu alte femei si, mai ales, cu barbatii de varsta ei) sa se simta atrasa mai degraba de un barbat mai 'copt'. I se pare ca nu are nimic in comun cu barbatii de aproximativ aceeasi varsta cu ea si ii gaseste adesea de-a dreptul infantili. Un barbat mai matur ii impune respect si il gaseste mai atragator decat pe unul tanar."

Este o constatare stiintifica faptul ca femeile se maturizeaza mai repede decat barbatii.
Prin urmare, o femeie de 25 de ani poate considera faptul ca un barbat de 20-30 de ani este insuficient de matur, iar atasamentul fata de aceasta persoana se poate realiza doar in masura in care la mijloc exista interese comune.

"Un barbat mai in varsta este mai atragator, nu pentru ca este mai puternic, ci pentru ca, in maturitatea sa, a cedat o parte din aceasta putere, a devenit mai putin 'cautat', dorit, si, in acest caz, mai indatoritor, mai capabil sa faca o femeie mai tanara sa simta ca exista un echilibru al puterii in cadrul relatiei.", sustine site-ul Relationships.blog-city.com.

Maturitatea la care au ajuns barbatii de peste 40 de ani confera si senzatia de siguranta, iar acesta este unul dintre aspectele care fac o relatie cu un barbat mai in varsta decat tine foarte reusita.
O femeie se simte protejata langa un barbat care stie sa o asculte, sa o incurajeze si, in acelasi timp, ii lase suficient spatiu si libertate de alegere. Un partener matur se descurca mai bine in diverse situatii dificile, pentru ca a acumulat o experienta de viata bogata.

"Un barbat mai in varsta are deja o viata destul de implinita. Stie cine este, are o cariera, a trecut prin multe, stie sa vorbeasca si sa asculte. Mai ales pentru o femeie care are nevoie de siguranta, este un lucru important si, normal, este atrasa de astfel de barbati.", ne spune Roxana Carpiuc, psiholog.