Studiu: Bărbații nu se maturizează până la vârsta de 40 de ani

Se spune adesea că bărbații se comportă ca și cum ar fi copii, chiar dacă au ajuns la maturitate. Iar unii cred că în ceea ce privește relațiile, femeile sunt cele care aduc maturitatea în cuplu.
Oamenii de știință au decis să analizeze toate aceste concepții pentru a afla dacă există un sâmbure de adevăr la mijloc. 

Ce spun studiile


Un studiu realizat la Universitatea Oxford a arătat că maturizarea creierului uman este caracterizată de o dezvoltare prelungită a rețelelor neuronale funcționale și structurale, ce se desfășoară chiar și la maturitate. Studiul a avut scopul de a descoperi trăsăturile creierului care se transformă în timpul maturizării și cele care rămân la fel. 

Cercetătorii au analizat prin neuroimagistică 121 de participanți la studiu, cu vârste cuprinse între 4 și 40 de ani.
Oamenii de știință au urmărit schimbări în diferite funcții ale creierului, luând în calcul vârsta și sexul participanților.

Creierul bărbaților se maturizează mai târziu


Rezultatele acestui studiu arată că deși creierul bărbaților și cel al femeilor ajung să dezvolte aceleași capacități de operare în viața de zi cu zi, bărbații prezintă adesea o întârziere în dezvoltarea prelungită a rețelelor funcționale ale creierului, comparativ cu femeile. În schimb, femeile se confruntă cu o deteriorare prematură a acestor rețele de la nivelul creierului, potrivit studiului citat de brightside.me.

Acesta ar putea fi motivul pentru care se spune că bărbații se maturizează mai târziu decât femeile.

Creierul femeilor este mai eficient


În afara acestor descoperiri, au apărut și alte date care arată că eficența creierului este mai mare în cazul femeilor. Eduardo Calixto, profesor de fiziologie și farmacologie la Universitate de Medicină din Mexic, a explicat într-o publicație rcentă că deși creierul bărbaților este mai mare, cel al femeilor are o eficiență mai ridicată.
De exemplu, femeile au o memorie mai bună, mai multe conexiuni neuronale și o percepție mai detaliată a culorilor și aromelor. Medicul este de părere că aceste diferențe sunt de origine hormonală.

Știința arată că există diferențe între modul în care funcționează creierul bărbaților și cel al femeilor, ceea ce explică și diferențele de comportament și gradul de maturitate emoțională dintre cele două sexe.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă