Ce spune scrisul despre personalitatea ta? 14 indicii

Modul în care pui punct pe 'i' sau felul în care trasezi linia literei 't' ar putea spune mai multe despre tine decât zeci de teste de personalitate. De-a lungul timpului, specialiștii au descoperit cum să descifreze trăsăturile de personalitate în funcție de felul în care o persoană scrie.

Descoperă ce spune felul în care scrii despre personalitatea ta:

Cât de mic sau mare scrii?

Persoanele extrovertite și deschise au tendința de a avea un scris mare, în timp ce oamenii introvertiți și timizi au un scris mic. Dacă dimensiunea literelor tale este una medie, înseamnă că ai o capacitate puternică de concentrare.

Cât spațiu lași între cuvinte?

Cei care lasă spațiu mare între cuvinte iubesc libertatea și vor să fie independenți, iar cei care își înghesuie cuvintele preferă să se bucure de compania celorlalți. Dacă cuvintele tale sunt foarte înghesuite, este un semn că poți fi o persoană intruzivă, care are tendința de a-i sufoca pe ceilalți.

Cât de apăsat scrii?

Presiunea mare pe intrumentul de scris sugerează tensiune și furie. O presiune moderată este un semn de stabilitate, iar presiunea scăzută înseamnă că ești empatic și sensibil, dar și că îți lipsește vitalitatea.

Cum pui punctul pe i?

Dacă de obicei pui punctul literei i mai sus, ai o imaginație activă, potrivit experților. Un punct apropiat de literă arată o fire organizată și orientare către detalii. Punctul pe i plasat ușor spre stânga indică tendința de a amâna îndeplinirea sarcinilor, iar un punct sub forma unui cerc arată că ești o persoană copilăroasă, căreia îi place să se distreze.

Cât de lizibilă este semnătura ta?

O semnătură lizibilă este un semn de încredere în sine și o stare de mulțumire față de propria persoană, în timp ce o semnătură ilizibilă indică o persoană secretoasă, dificil de descifrat.

În ce direcție este înclinat scrisul tău?

O înclinare spre dreapta înseamnă că îți place să cunoști și să lucrezi cu oameni noi, iar un scris spre stânga indică faptul că ești o persoană discretă, care preferă să fie pe cont propriu. De asemenea, înclinația spre stânga mai arată că ești o persoană rezervată și introvertită.

Cum arată linia literei t?

Dacă tai litera t cu o linie lungă, înseamnă că ești o persoană hotărâtă și entuziastă, posibil și încăpățânată. O linie scurtă ar putea indica faptul că ești leneș. De asemenea, linia plasată cât mai sus spre vârful literi t arată că ai numeroase țeluri la care aspiri. Dacă linia este plasată cât mai jos, este un semn că trebuie să-ți crești standardele și să ai țeluri mai înalte.

Cum arată bucla literei l?

O buclă largă sugerează că ești relaxat și spontan, iar una îngustă poate arăta că ești restrictiv cu tine însuți. 

Literele tale sunt ascuțite sau rotunde?

Literele cu formă ascuțită arată că ești o persoană inteligentă, dar care are o latură agresivă. Literele rotunjite semnalează abilități artistice și creative.

Cât de repede scrii?

Dacă scrii repede, înseamnă că ești o persoană nerăbdătoare, căreia nu-i place să irosească timpul. În cazul în care scrii lent, este un semn că ai putea fi o persoană metodică, atentă la detalii.

Este un semn că minți dacă...

Atunci când direcția scrisului sau alte caracteristici ale scrisului tău se schimbă mult în cursul aceluiaș text, este un semn că minți. 

Cât de des folosești punctuația?

Dacă folosești excesiv semnele de punctuație, precum multe semne de exclamare sau virgule, ai putea fi o persoană emoțională. Folosirea excesivă a punctuației este un semn că ai putea fi o personalitate ușor obsesivă. 

Litera o este închisă sau deschisă?

În cazul în care litera o este de obicei închisă, ai tendința de a ține pentru tine unele detalii și ești o persoană introvertită. Dacă litera o este de obicei deschisă, înseamnă că ești o persoană sociabilă și extrovertită. 

Cum scrii litera e?

Litera e este de obicei îngustă sau voluminoasă în scrisul tău de mână? O literă e îngustă arată că ești o persoană sceptică, ce nu se lasă influențată de emoții. Dacă faci litera e voluminoasă, înseamnă că ai o minte deschisă și îți place să încerci lucruri noi.
MAI MULT DESPRE: personalitate, psihologie, scris