Nu trebuie să fii slabă ca să fii sexy! Această femeie a dărâmat orice stereotip legat de modă

Are forme voluptoase şi este model! Datorită carismei sale, această femeie lucrează în industria modelling-ului şi demonstrează că nu trebuie să fii slabă ca să fii sexy.

Chiar dacă în ultimii ani standardele de frumuseţe s-au schimbat radical şi femeile foarte slabe au ajuns să fie extrem de apreciate, se pare că în industria modelling-ului au început să apară tot mai multe femei care demonstrează că frumuseţea nu are legătură cu obsesia pentru a deveni din ce în ce mai slabă. Formele naturale câştigă din ce în ce mai mut teren în industria modei, însă modul în care sunt catalogate aceste modele "model plus-size" poate să fie deranjant şi are un efect negativ asupra perspectivelor pe care le au aceste femei.



Un exemplu în acest sens este modelul Stefania Ferrario, o australiancă focoasă de 23 de ani care lucrează în industria modelling-ului şi se loveşte mereu de această etichetă "model plus-size". Pentru a lupta împotriva acestui stigmat, ea împreună cu un grup de activiste au lansat o campanie în cadrul căreia postează fotografii pe Instagram folosind hastag-ul "#DropThePlus". Dorinţa lor este aceea de a ajuta femeile din întreaga lume să-şi accepte formele naturale ale corpului lor şi de a înceta cu această etichetă "plus-size" pentru orice femeie care are un corp voluptos şi depăşeşte standardele actuale de frumuseţe.





"Lucrez ca model. Din păcate în industria modelling-ului eşti etichetată ca fiind model plus-size dacă depăşeşti puţin greutatea unui manechin. Consider că această etichetă poate să aibă un impact negativ asupra şanselor de succes ale modelului respectiv",
explică Stefania Ferrario, citată de BrightSide.