Modă. Principalele tendinţe de la Paris Fashion Week. Descoperă-le!

Stilul anilor '70, franjurile şi nuanţele intense de roşu au fost puternic reprezentate la Săptămâna Modei de la Paris, ultimul eveniment din seria celor dedicate sezonului toamnă - iarnă 2015.

Anii '70

Una dintre cele mai puternice tendinţe pentru sezonul toamnă - iarnă 2015/2016 s-a făcut remarcată la Paris Fashion Week, precum şi la celelalte festivaluri dedicate luna aceasta modei, de la New York, Londra sau Milano. Este vorba despre stilul inconfundabil al anilor '70, cu multe franjuri, imprimeuri florale, abstracte sau cu motive etnice. A putut fi observat în cadrul prezentărilor Chloe, Carven sau Lanvin.

Paiete şi materiale strălucitoare

Strălucirea sofisticată a acestor materiale a fost pusă în valoare în cadrul ţinutelor prezentate de Giambattista Valli, Dries van Noten şi Cedric Charlier.

Tartanul

Acest material în carouri, de inspiraţie britanică, este de obicei preferatul designerilor pentru toamnă. La Paris Fashion Week a putut fi observat în cadrul defilărilor pentru Vionnet, Acne Studios şi Aganovich.

Roşu

Nuanţe îndrăzneţe şi seducătoare de roşu, precum burgund, roşu vin sau marsala, culoarea anului 2015, au dominat podiumul în cadrul prezentărilor pentru Hermes, Elie Saab sau Givenchy.

Franjuri

Tendinţele inspirate de moda anilor '70 sunt urmate îndeaproape de franjuri, elemente definitorii ale acelei perioade. Franjurile au putut fi observate în colecţiile Balmain, Andrew Gn şi Nina Ricci.

Printurile statement

Ţinutele într-un singur imprimeu din cap până în picioare au fost un element important în cadrul colecţiilor prezentate de Celine, Isabel Marant şi Christine Phung.

Mov

Pe lângă nuanţele seducătoare de roşu, şi movul a avut un cuvânt important de spus la Paris Fashion Week. John Galliano, Issey Miyake şi Kenzo au prezentat în colecţiile lor ţinute în nuanţe intense de mov.