Modă. 6 jachete şi trenchuri în tendinţe pentru primăvara 2016

Cum primăvara nu mai are mult până soseşte, este necesar să-ţi planifici din timp garderoba pentru zilele nici prea reci, dar nici prea calde, în care nu ştii niciodată ce să porţi. Hainele perfecte pentru acest sezon sunt jachetele scurte şi trenchurile care te apără de ploaie şi vânt rece. Iată care sunt principalele tendinţe, potrivit vogue.co.uk:

Jacheta din piele întoarsă

Pielea întoarsă este un material moale, cu o textură asemănătoare catifelei. Mai este numită şi "suede", mai ales că în ultima vreme imitaţiile sintetice sunt mult mai populare decât pielea autentică, având un aspect identic. Din garderoba de primăvară nu trebuie să lipsească o jachetă din suede, iar culorile pe care să le cauţi ar trebui să se înscrie în gama "camel", care variază de la bej deschis până la brun-roşcat.

Jacheta tip "biker"

Nu ai încă o jachetă din piele neagră cu accente metalice? Acum este momentul ideal să achiziţionezi una. Se numără printre tendinţele importante ale sezonului primăvară 2016, dar avantajul este acela că o jachetă neagră din piele nu se va demoda cel mai probabil niciodată, fiind o investiţie pe termen lung.

Jacheta "bomber"

O astfel de jachetă este realizată de obicei din fâş sau alt material sintetic cu un uşor luciu, fiind opţiunea perfectă pentru ţinutele sport sau casual din această primăvară. Te apără de vântul rece şi mai ales de ploaie, datorită materialului impermeabil. În tendinţe sunt şi asocierile mai puţin obişnuite de jachetă bomber şi rochii casual, iar dacă eşti îndrăzneaţă poţi încerca acest look modern şi uşor nonconformist.

Cojocul reinventat

Influenţele anilor '70 au fost foarte puternice în moda din 2015, iar una dintre acestea este resimţită şi în tendinţele acestui început de primăvară 2016. Cojocul ceva mai subţire şi în stiluri reinventate se numără printre hainele perfecte pentru acest sezon. Este realizat în mod tradiţional din piele de oaie, dar cele obţinute din materiale sintetice sunt mult mai accesibile ca preţ şi câştigă tot mai mult teren.

Trench-ul petrecut

O primăvară fără trench nu este primăvară. Această haină a devenit cumva emblematică pentru tranziţia dintre sezonul rece şi cel cald, fiind opţiunea perfectă pentru zilele răcoroase de primăvară. Una dintre tendinţele majore ale acestei primăveri este trench-ul petrecut, legat cu cordon. Este opţiunea perfectă pentru ţinutele de seară.

Kimono cu motive etnice

Kimono-ul este la origine din Japonia, iar în ultimii ani a devenit o piesă de rezistenţă în moda internaţională, fiind reinventat pentru a fi purtat în orice sezon. Pentru primăvara aceasta, un kimono gros, din material tricotat, decorat cu motive etnice şi prins în talie cu un cordon poate ţine locul unei haine călduroase, fiind un trend major.