Modă: 10 rochii cu care să faci senzaţie la evenimentele din toamna asta

Rochia este cel mai elegant articol vestimentar din garderoba unei femei. Când vrei să fii senzuală şi feminină pe deplin, poartă o rochie accesorizată aşa cum trebuie şi nu vei da greş. Nu trebuie să uiţi, însă, că toate alegerile trebuie făcute în funcţie de locul şi momentul evenimentului pentru care te pregăteşti. Ca să fii complimentată şi toată lumea să te admire, fii în pas cu moda şi vezi ce se poartă în toamna aceasta.
 

Rochiile etno

Aceste articole vestimentare cu influenţe etno sunt în tendinţă toamna aceasta. Ele sunt caracterizate prin printuri multicolore şi motive ornamentale ce dau ţinutei prospeţime şi veselie. Rochiţele etno se potrivesc oricărui tip de corp şi pot fi mini sau până la genunchi, cu o croială simplă ce subţiază silueta.
Poţi adăuga accesorii de lemn, breţări din piele sau curele în talie pentru un look casual. Dacă vrei să fii elegantă, rochiile de seară cu acest specific trebuie să aibă neapărat broderii sau aplicaţii din mărgele colorate şi sclipicioase.

Rochiile din jerseu

Aceste rochii sunt confecţionate dintr-un material stretch, fapt pentru care comoditatea şi libertatea de mişcare sunt caracteristicile de bază ale ţinutei. Chiar dacă sunt simple sau imprimate, rochiile din jerseu pot fi şi casual şi office în funcţie de accesoriile pe care le alegi. Ca să te duci la birou cu o astfel de rochie, e suficient să-ţi pui un sacou peste şi n-o să dai greş. Pentru ţinutele de zi casual, asortează-le cu cizme lungi peste genunchi şi dresuri mate. De asemenea, pentru serile ploioase de toamnă poţi să le combini cu jachete din denim şi eşarfe colorate.

Rochiile vaporoase

Mulţi designeri renumiţi recomandă pentru acest sezon rochiile vaporoase, cu croieli asimetrice şi nuanţe calde inspirate din moda anilor '50-'70. Pentru o ţinută de seară, unde eleganţa este pe primul loc, rochiile trebuie să fie confecţionate din satin, mătase şi să se remarce printr-un aspect lucios. Dacă sunt purtate cu o jachetă casual şi ochelari retro foarte mari, rochiile de seară pot fi transformate cu uşurinţă în rochii de zi.

Rochiile din catifea

În acest sezon, rochiile din catifea nu trebuie să-ţi lipsească dacă vrei să ai o garderobă completă. Optează pentru rochiile simple într-o singură culoare, dar accesorizează-le cu inele care au pietre foarte mari şi coliere preţioase. O rochie din catifea este alegerea perfectă pentru seară, deoarece îţi dă un aer sofisticat şi emană eleganţă.

Rochiile din denim

Denimul nu se demodează niciodată. O rochie din blug se poate combina cu dresuri groase, eşarfe groase şi accesorii cât mai vii, şi poţi să profiţi de toamnă în cel mai sigur mod. O astfel de ţinută este perfectă pentru o escapadă cu prietenele sau o plimbare cu iubitul în parc. Pentru vremea încă însorită, o poţi purta fără dres, dar cu botine.

Rochiile artistice

Peplumul a devenit cunoscut datorită lui Dior în anii '50 şi este mai mult decât un detaliu şi în zilele noastre. Este caracterizat printr-o croială elegantă şi feminină, compusă dintr-un un volan sau mai multe volane suprapuse în jurul taliei. Îl întâlnim fie pe bluze sau sacouri, fie pe fuste sau pe rochii. Acest volan poate să fie mai lung sau mai scurt, mai lat sau mai îngust, poate să fie mai sus sau mai jos de talie, dar se preferă o diferenţiere clară între volan şi restul piesei vestimentare.
Rochiile peplum sunt cele mai interesante, pentru că există o varietate imensă de croieli şi modele în care tu poţi să fii extrem de sexi, elegantă şi originală.

Rochiile cu imprimeu floral

Rochiile cu imprimeu floral sunt feminine şi pot fi foarte elegante. Ele se potrivesc atât la o nuntă de zi, cât şi la una de seară. Chiar dacă mediul este unul formal sau unul degajat, această piesă vestimentară poate fi adaptată cu o mare usurinţă. În această toamnă, rochia înflorată se poartă mai scurtă în faţă şi lungă în spate sau cu corset.

Rochiile monocrom

Rochiile uni sunt cea mai bună alegere dacă vrei să ai un look clasic şi să emani senzualitate. Pentru că ai o singură culoare pe tine, poţi să accesorizezi cum vrei această ţinută, fără a risca să fii încărcată. Dacă vrei să ieşi în evidenţă, optează pentru o culoare puternică.

Rochiile din dantelă

Dacă vrei să fii delicată, rochiile din dantelă sunt cele mai potrivite pentru o ocazie specială. Fiind unul dintre cele mai sofisticate materiale, dantela nu este purtată de foarte multă lume. Dacă nu vrei să alegi culori îndrăzneţe ca neonul, încearcă verdele pal, rozul prăfuit sau galbenul.

Rochiile glamour

O nuntă este ocazia perfectă pentru a purta o astfel de rochie elegantă şi strălucitoare. Trebuie, însă, ca ea să fie lungă până în pământ şi accesorizată cu pantofi foarte înalţi. În această ţinută te vei simţi regina serii şi vei fi admirată de toată lumea.