Topul modei la Oscaruri

Oare este intr-adevar atat de dificil sa-ti alegi o rochie frumoasa si care sa te puna in valoare - atat din punct de vedere al design-ului, cat si al culorii? Mai ales cand este vorba de o ceremonie atat de importanta precum decernarea premiilor Oscar. La editiile din ultimii ani, luand in consideratie alegerea unor actrite precum Kate Hudson, Hilary Swank sau Penelope Cruz, am spune ca, dimpotriva, este destul de simplu.

Pe de alta parte, rochiile purtate de catre Gwyneth Paltrow, Sandra Bullock sau Nicole Kidman denota o pronuntata lipsa de inspiratie - in ciuda faptului ca, la alte ocazii, aceleasi artiste au abordat tinute intr-adevar reusite si laudate de criticii de moda din Cetatea Filmului. Cu numai trei zile inainte de cea de a 78-a editie a premiilor Oscar, ne-am propus sa trecem in revista tinutele alese de vedete in ultimii ani. Oare ce surprize ne-au pregatit pentru data de 5 martie? Ramane de vazut...



Kate Hudson - delicatete si feminitate

Frumoasa actrita care ne povestea, in anul 2003, "Cum sa scapi de un tip in zece zile", a stralucit pe covorul rosu intr-o rochie bej, diafana si usor lucioasa, creata de Versace. O dovada ca nu intotdeauna blondele sunt dezavantajate de aceasta nuanta - singura conditie fiind aceea de a avea bun-gust.

Hilary Swank - indrazneala de a sparge tiparele

Anul trecut, Hilary Swank a optat pentru o rochie simpla, de culoare albastru inchis, creata de designerul Guy Laroche, fara decolteu si cu maneci lungi, care i-a subliniat in mod ideal liniile fine ale corpului. Rochia a avut si o nota de extravaganta, actrita fiind cu spatele gol.

Beyonce - epatanta si ireprosabila

Alegerea artistei nu este deloc una lipsita de riscuri: rochiile de catifea, mulate pe corp, pot face un imens deserviciu daca silueta nu este bine intretinuta, pentru ca scot in evidenta toate imperfectiunile provocate de depunerile de tesut adipos. In cazul lui Beyonce insa, nu se pune problema astfel - rochia Versace, de inspiratie vintage, ii pune in valoare corpul. Accesoriile fericit alese desavarsesc tinuta.

Penelope Cruz - sexy si stralucitoare

Frumoasa actrita a ales o creatie somptuoasa, decoltata si cu trena, a lui Oscar de la Renta, de care s-a declarat foarte multumita. "Este eleganta si confortabila", a spus aceasta. Culoarea galbena ii scoate in evidenta tenul creol, creand un contrast agreabil.

Julianne Moore - abilitatea de a-si evidentia trasaturile

Iata o femeie roscata care stie sa-si puna in valoare culoarea parului si nuanta translucida a pielii. Julianne Moore a optat pentru o rochie verde inchis, de la Yves Saint-Laurent. Orice alta alegere probabil ca nu ar fi avantajat-o atat de mult din punct de vedere cromatic.



Sandra Bullock - penele cu bucluc

Se pare ca nu a auzit zicala aceea care spune ca sfarsitul incununeaza opera... In cazul ei, partea de jos a rochiei compromite intreaga infatisare. Criticii considera ca tinuta este perfecta, pana la genunchi, si apreciaza ca penele nu reprezinta o alegere fericita.

Gwyneth Paltrow - tinuta o imbatraneste...

Cand a castigat premiul Oscar pentru rolul interpretat in pelicula "Shakespeare in love", s-a spus ca rochia ei (de sifon roz), este a unei invingatoare. In cazul de fata insa, tinuta semnata de Alexander McQueen a fost "desfiintata" de critici, din toate punctele de vedere: culori mate si terne, croiala care o dezavantajeaza pe actrita... Iar "cireasa de pe tort" o constituie partea de sus, din voal, care ii evidentiaza bustul - ar fi fost mult mai bine sa-l camufleze.

Hilary Swank - de data aceasta, nu!

Rochia din sifon roz o dezavantajeaza, pentru ca structura ei osoasa este mult evidentiata, iar Hilary arata ca si cum ar suferi de anorexie. Criticii s-au intrebat daca nu cumva actrita si-a uitat restul rochiei acasa? Ca sa nu mai spunem ca, din punct de vedere al coafurii, da impresia ca s-ar afla la sala de fitness - si in nici un caz pe covorul rosu, la cel mai prestigios eveniment cinematografic al anului...

Nicole Kidman - doua alegeri gresite: design-ul si culoarea

Iata o alta actrita care, de obicei, incanta privirile tuturor, prin tinutele alese. Insa i se mai intampla sa greseasca. Rochia ei, semnata Chanel, nu o avantajeaza: nuanta metalizata accentueaza paloarea pielii, decolteul da impresia ca, dintr-o clipa in alta, va cadea.

Scarlet Johansson - o rochie... insignifianta

Parafrazandu-l pe Ion Luca Caragiale, am putea spune: "Negru sa fie, daca o cer interesele, dar s-o stim si noi!". Cu alte cuvinte, rochia aleasa de Scarlet Johansson e pur si simplu invizibila. In sensul ca nu iese cu nimic in evidenta, si n-ar fi fost de mirare daca, presupunand ca Scarlet ar fi disparut subit de la ceremonie, absenta ei ar fi trecut complet neobservata.