Tendintele internationale ale sezonului toamna-iarna 2008/2009

Chiar daca ai auzit deja cam ce se poarta in acest sezon, cu siguranta esti tare curioasa sa cunosti stilurile care sunt pe val, care sunt materialele preferate, dar mai ales piesele de rezistenta ale toamnei 2008.

Chiar daca ai auzit deja cam ce se poarta in acest sezon, cu siguranta esti tare curioasa sa cunosti stilurile care sunt pe val, care sunt materialele preferate, dar mai ales piesele de rezistenta ale toamnei 2008. Din capul locului iti spunem ca movul a fost incoronat drept culoarea sezonului rece.

Stilurile


Puritan


Este caracterizat de o eleganta severa, cu unele note de sic aproape dramatic. Aceasta sobrietate ne duce cu gandul la starurile filmelor alb-negru, din anii '50. Garderoba este austera, fiind dominata de un taior clasic. Rochiile sunt lungi si simple pentru ca nimic nu vrea sa sparga tiparul. Poti sparge monotonia acestui stil sever, optand pentru o coafura care iese in evidenta.

Arhitectural

Acesta presupune o tinuta structurata, cu croieli ferme, unghiuri marcate, volum. Stilul architectural a fost abordat de Jil Sander si Poenza Schouler. El include mai ales pardesie, jachete si trenciuri cu gulere mari si umeri plini de volum.
Aceste croieli indelung lucrate amintesc de anii '80. Daca vrei sa adoptii acest stil, tine cont de proportia detaliilor si nu uita ca un guler supradimensionat iti stirbeste silueta. Evita-l daca esti mica de statura!

Boem


Acest stil este caracterizat de suprapuneri aparent nepotrivite, amestecuri de imprimeuri folclorice si culori puternice. Joaca-te cu stilul hippie si cu cel glamour, intr-o maniera nonsalanta, inspirandu-te din colectia Gucci.

Total Lady

Acest stil este un elogiu al clasicismului. Haine croite impecabil, pline de eleganta si care te trimit cu gandul la dressingul unei adevarate doamne. El isi are originea in universul secretarei din anii '50, potrivit vogue.com. O astfel de tinuta include camasile, vestele, rochiile cu guler rotund, taiorul si fusta cambrata. Nu purta decat una dintre piesele acestui stil, altfel vei parea cu 10 ani mai batrana.


Anii '70

Daca este sa ne luam dupa sfaturile specialistilor tendances-de-mode.com, culorile si imprimeurile perioadei hippi devin lege in 2009. Designerii au optat pentru maron, rosu caramiziu, verde oliv si galben auriu. Pe strada, adopta stilul in versiunea lui british. Joaca-te cu culorile anilor '70, un astfel de look te face sa pari mai slaba.

Coordonare

Stilul presupune o tinuta compusa din taior sau jacheta  din acelasi material si aceeasi culoare. El a fost la moda in anii '70 si acum se intoarce inscriindu-se in randul tendintelor. Adopta-l cand ai o intalnire sau o cina oficiala. Jacheta si fusta combinate iti confera un aer foarte ingrijit.  

Materialele


Hainele din aceasta toamna vor fi alcatuite cu precadere din: materiale masculine, blana, dantela si tricotaje.

Stofa destinata in general domnilor, twedul, materialele ecosez si pepit sunt la mare cautare.
Creatorii le-au folosit cu multa generozitate cand au pus la cale vestimentatia special creata pentru femei. Alege hainele din acest material pentru ca sunt extreme de elegante.

Linternaute.com propune blana de vulpe, bison, oaie sau capra de Mongolia care a facut furori pe podium. Anumiti creatori au preferat-o in versiune naturala, iar altii au folosit-o colorata. Alege una cu o croiala simpla. Atat ziua cat si ziua, poart-o intr-o maniera relaxata, in combinatie cu jeansi sau pantaloni stramti.

Tricotajele ne tin de cald intreaga iarna. Daca anul trecut au revenit, anul acesta se pare ca si-au intarit pozitia. Le iubim in varianta puloverelor pe gat, a cardiganelor, vestelor, rochiilor-pulovere mulate sau largi si cu guler rotund.

Ce trebuie sa ai


Fusta

Fusta drepta, care depaseste genunchii este piesa de rezistenta a colectiilor. Poart-o cu cizme inalte.
 

Mantoul masculin

Drept, cu o croiala care urmareste linia corpului si adesea cu doua randuri de nasturi, acest mantou lejer este pe val. Nu il prinde cu cordon in talie! Poti face aceasta exceptie doar daca alegi varianta de mantou masculin fara maneci.

Pantalonii

Doua modele sunt de ultimul racnet: cel stramt si cel drept care se opreste deasupra gleznelor. Daca te-ai gandit sa ii incerci nu uita ca aceste modele fac picioarele sa para mai scurte, deci tocurile sunt necesare.

Bluza

Un pic Victoriana, rasfatata sezonului are ornamente in apropierea fetei: dantele, funde, volane, lavaliere. Pentru un look proaspat si modern poarta aceasta bluza cu pantaloni stramti. Inspira-te din propunerile facute de Givenchy si Carolina Herrera.