Elegant, confortabil si modern: culoarea gri te prinde!

Parafrazandu-l pe George Toparceanu, am putea spune: "Cri, cri, cri/ Toamna asta se poarta gri"... Dupa cum cu siguranta stii deja, in acest sezon culoarea gri constituie una dintre cele mai moderne nuante. Nu putem spune ca ne-ar parea rau: este elegant, usor de asortat si cat se poate de potrivit atat pentru tinutele sobre de serviciu, cat si pentru ocaziile speciale - desigur, cu accesoriile alese in consecinta.

Pentru eventualitatea in care, intr-o buna zi, nu ai chef sa porti blugi (mai exista si situatii de acest gen, chiar daca uneori e neverosimil), poti alege clasicii si confortabilii pantaloni de stofa gri - croiala masculina, inspirata din stilul anilor '40, este foarte apreciata.



La vremea respectiva, moda aceasta a fost introdusa de actrita Katherine Hepburn si a facut adevarate furori. Iata ca acum avem ocazia sa ne convingem, o data in plus, de adevarul controversatei butade "istoria se repeta"... pantalonii pot fi achizionati separat, daca nu iti doresti neaparat un costum in acest moment. Ai insa grija cum ii asortezi. Este total gresita asocierea cu o piesa vestimentara in alta nuanta de gri.

Cel mai bine ar fi sa mergi pe mana rosului, o alta vedeta a acestui sezon.
In functie de preferinte, o poti asorta si cu alte culori, cum ar fi roz, portocaliu, violet, albastru deschis, galben sau stofa atat de cautata in ultima vreme: tartanul. Teoretic, se potriveste si cu negrul, insa nu ar fi prea indicat: este o asociere cam prea sumbra...

In principiu, culoarea gri este foarte potrivita zilelor mohorate si, de multe ori ploioase, caracteristice toamnei. Aceasta ca sa nu mai spunem ca este si foarte practica. In ceea ce priveste bijuteriile, este de preferat sa optezi pentru cele de argint, care se potrivesc ideal cu aceasta culoare; insa, in functie de restul nuantelor care se regasesc in tinuta, poti alege si nobilul aur.


Atunci cand iti alegi imbracaminte gri, tine cont de tonurile acesteia, pentru ca ai de a face cu o paleta cromatica foarte variata: de la "nuanta ghetii," (un argintiu ceva mai inchis), pana la gri petrol sau culoarea antracitului. De regula, persoanelor blonde li se potriveste cel mai bine nuantele extreme: argintii si gri inchis, mai putin cele de mijloc.