Cum să porți teracota, cea mai importantă culoare în tendințe pentru acest sezon

Cunoscută drept ocru, scorțișoară, ruginiu, oranj ars sau teracotă, această nuanță de pământ cu tonuri roșiatice este una dintre cele mai populare tendințe în modă pentru acest sezon. 
 
Popularitatea sa a crescut pe platforma Pinterest cu 95% în ultimele șase luni, devenind una dintre nuanțele preferate de fashioniste pentru a obține ținute cu un aspect prețios. Iar motivul este versatilitatea sa: treacota este o nuanță caldă, neutră și sofisticată, dar care are în același timp capacitatea de a adăuga un plus de culoare.
Nu este la fel de intensă precum portocaliul, dar nici plictisitoare precum maroul. 

Teracota a putut fi observată inițial în cadrul prezentărilor pentru colecțiile toamnă-iarnă 2017 ale unor case de modă celebre precum Mulberry sau Prada. Iar pentru sezonul toamnă-iarnă 2018, această nuanță caldă de pământ a fost inclusă în colecția Chloe de designerul Natacha Ramsay-Levi. Și branduri de nișă, precum Jacquemus și Nanushka au folosit teracota în colecțiile lor pentru acest sezon.  

Rochie teracotă

Asociază o rochie de culoarea teracotei cu o geantă de tip borsetă și papuci de tip mule, pentru o ținută care se încadrează perfect în trendurile acestui sezon.

Rochie asimetrică și pantofi sport

Poți purta o rochie într-o nuanță sofisticată de teracotă cu o pereche de sandale cu toc, dacă vrei o ținută pentru seară, dar aceeași rochie se poate asorta și cu pantofi sport, pentru un look inedit de zi.

Pantaloni cu talie înaltă

Pentru a obține un look modern și interesant, poartă o pereche de pantaloni cu talie înaltă cu un top negru și pantofi sport. Accesorizează cu o curea într-o nuanță intensă, pentru un accent de culoare.

Rochie tricotată

O rochie tricotată și culoarea teracotă fac o echipă excelentă, fiind o opțiune ideală pentru zilele de toamnă. 

Pantaloni teracotă

Pentru un look boem, asortează o bluză albă cu volane cu o pereche de pantaloni de culoarea teracotei. Nu uita să bagi bluza în pantaloni pentru a obține efectul vizual de picioare lungi.

Ținută de vacanță

Oferă un plus de originalitate combinației de maiou și pantaloni scurți din denim optând pentru un top de culoarea teracotei. Este un look ce se potrivește de minune cu zilele de vacanță.

Rochie lungă

Și o rochie lungă și vaporoasă arată excelent în această variantă de culoare. Este foarte ușor de purtat și accesorizat, fiind o piesă ideală pentru vacanță.

Fustă teracotă și tricou

O fustă sexy de culoarea teracotei, cu o crăpătură adâncă pe un picior, poate fi asortată cu sandale cu toc înalt la fel de sexy, dar și un tricou imprimat, care echilibrează astfel ținuta.

Pantaloni cu dungi și pantofi sport

Vei obține un look relaxat de zi dacă alegi să combini o pereche de pantaloni teracotă cu dungi verticale cu un top alb și o pereche de teniși în aceeași nuanță teracotă.

Ținută de plajă

Dungile verticale se poartă anul acesta, fiind o variantă ideală pentru ținutele de plajă. Bifeazi două trenduri majore dacă optezi pentru dungi vericale de culoarea teracotei.

Încălțăminte de culoarea teracotei

Pantofii de culoarea coniacului completează perfect o pereche de pantaloni albi.

Rochie din satin

În asociere cu un material cu o strălucire discretă, așa cum este satinul, nuanțele de teracotă au un aspect cât se poate de prețios. Asortează cu accesorii nude.

Look monocromatic

O ținută monocromatică într-o nuanță teracotă este ideală pentru toamnă. Alege pantalonii largi pentru un plus de originalitate și accesorizează cu o jachetă în zilele friguroase.

Compleu de culoare teracotă

Piesele asortate, de tip compleu, se poartă în continuare anul acesta. Iar în varianta teracotă, într-un material cu o strălucire discretă, arată absolut impecabil.

Pantaloni cu imprimeu

Dacă vrei să ai un look cu totul inedit în această toamnă, atunci încearcă pantalonii teracotă cu imprimeu interesant.

Buline polka

Bulinele polka nu trebuie neapărat să fie pe fond negru, bleumarin sau o altă culoare clasică. Pentru un plus de originalitate, optează pentru buline albe pe fond de culoare teracotă.

Pantaloni largi și pantofi sport

Pentru zilele de toamnă, poartă o pereche de pantaloni largi într-o nuanță de teracotă cu o pereche de pantofi sport de un alb imaculat. Contrastul de culori va pune foarte bine în evidență ambele piese.

Rochie furou

Vrei o nouă modalitate de a purta rochia furou? Încearcă să o porți deasupra unui tricou negru și asociază cu pantofi sport.

Costum de baie teracotă

Această culoare arată excelent și sub forma unui costum de baie ditr-o singură piesă. Îți oferă un look romantic și rafinat.

Rochie petrecută

O rochie petrecută de culoarea teracotei te va ajuta să faci cu stil tranziția de la vară la toamnă.

Rochie teracotă și sandale cu sfoară

Rochiile în nuanță de teracotă se potrivesc foarte bine pentru vacanță, iar sandalele din sfoară completează perfect un astfel de look.

Cămașă statement

O cămașă statement este una din piesele must have pentru acest sezon. Alege una cu o croială deosebită, într-o nuanță de teracotă pentru a bofa două trenduri în același timp.

Rochie cămașă

O rochie cămașă într-o nuanță închisă de teracotă este o investiție bună pentru toamnă. O poți asorta cu sanadale și poșetă de culoare neagră.

Top teracotă și pantaloni cu talie înaltă

Un top scurt de culoarea teracotei deschise va arăta fenomenal în combinație cu fustă sau cu pantaloni cu talie înaltă.

MAI MULT DESPRE: tendinte, moda, teracota