Cum să porți rochiile cu botine până la glezne. Cele mai bune asocieri

Avem obiceiul de a renunța la rochii și de a adopta numai ținute cu pantaloni odată ce toamna se instalează. Nu trebuie să fie neapărat astfel. Există o mulțime de variante interesante de a purta rochiile și fustele chiar și în sezonul rece.

Iar una dintre cele mai simple modalități este de a asocia rochiile tale cu botinele de toamnă. Fie că optezi pentru cele cu talpă joasă, botinele cu toc sau cele de tip bocanci, vei reuși să creezi ținute moderne și originale.

Probabil te întrebi ce tip de botine se potrivește cel mai bine cu fiecare stil de rochie.
Răspunsul îl găsești în outfit-urile purtate de influencerii în modă de pe Instagram. Femeile care iubesc moda au descoperit unele dintre cele mai sexy și feminine asocieri în ceea ce privește rochiile și botinele de toamnă. Iată câteva stiluri pe care să le încerci: 

Rochie vintage și botine din piele lăcuită

Cea mai simplă modalitate de a face o rochie de inspirație vintage să pară modernă este cu ajutorul unei perechi de botine din piele lăcuită. În acest caz, imprimeurile florale retro au fost asociate cu botine de culoare camel, inspirate din stilul anilor '70.

Rochie din stofă bouclé și botine cu talpă joasă

"Antidotul" perfect pentru o rochie din material bouclé, care poate avea un look mult prea serios și matur, este o pereche de bocanci statement, cu aplicații inedite. În acest caz, tocul este decorat cu perle artificiale, pentru un aspect nonconformist.

Rochie petrecută și botine în stil victorian

Rochiile petrecute sunt întotdeauna elegante, prin urmare poți să amplifici acest efect optând pentru o pereche de botine în stil victorian, cu șiret împletit. Sunt în tendințe anul acesta, iar asocierea cu o rochie petrecută cu imprimeuri florale delicate te ajută să le pui și mai bine în evidență.

Rochie cămașă și botine Western

Poți să oferi unei rochii cămașă un look elevat dacă alegi să o porți cu botine de tip Western. O paletă monocromatică va amplifica efectul chic al ținutei, carourile delicate în alb și negru fiind foarte simplu de asortat și accesorizat.

Rochie furou și bocanci de drumeție

Chiar și rochiile de seară pot fi incluse în ținutele tale casual, iar asocierea dintre o rochie elegantă și botine de drumeție va crea un look modern și original. Alege o rochie de tip furou și asorteaz-o cu bocanci, trenci lung și accesorii cu perle.

Rochie maxi și botine statement

Descoperim adesea că accesoriile surprinzătoare sunt baza ținutelor de ocazie. Poartă cea mai frumoasă rochie maxi a ta cu o pereche de botine cu un imprimeu asemănător sau botine statement, într-o nuanță metalică.

Rochie în nuanță nude și botine albe

Atunci când porți o rochie în nuanță pudrată, menține întreaga ținută în aceeași paletă deschisă și optează pentru botine albe. Dacă albul intens nu este pe gustul tău, atunci alege botine de nuanță crem sau bej, care se potrivesc la fel de bine.

Rochie și botine cu același imprimeu

Un trend major în ultimii ani este cel al printurilor asemănătoare, incluse în aceeași ținută. Poate fi aplicat cu succes și în cazul combinației de rochie și botine. Asociază o rochie și botine ambele având imprimeu piele de șarpe sau imprimeu în carouri.
MAI MULT DESPRE: stil, moda, tinute, rochii, botine, tendinte toamna