Cele mai scumpe 6 rochii de mireasă purtate la nunțile regale

Nunțile regale sunt întotdeauna elaborate și foarte scumpe, iar rochiile de mireasă sunt de obicei principalul subiect de discuție.

Rochiile regale de mireasă sunt subiectul unor speculații intense înainte de marea zi și imediat ce mireasa își face apariția, întreaga lume vrea să afle cine a creat rochia, ce detalii ascunde și cât a costat. Nu de puține ori rochiile regale le inspiră pe miresele obișnuite să imite același stil și influențează puternic moda în materie de rochii de mireasă în anul respectiv și nu numai. 

Citește și: 
Cele mai controversate rochii de mireasă purtate de vedete


Pentru că sunt create de designeri celebri și includ adesea detalii și materiale prețioase, rochiile de mireasă purtate de prințese, ducese și viitoare regine costă o avere. 

Iată care sunt cele mai scumpe rochii de mireasă purtate de-a lungul anilor la nunțile regale:

6. Sarah Ferguson, Ducesă de York

Pentru nunta din anul 1986 cu Prințul Andrew, fiul cel mic al Reginei Elisabeta a Marii Britanii, Sarah Ferguson a purtat o rochie de mireasă creată de Lindka Cierach. Rochia a costat aproape 35.000 de lire. Trena a avut o lungime de cinci metri și a fost decorată cu A și S, inițialele mirilor, cusute din mărgele de argint.

5. Meghan Markle, Ducesă de Sussex

Pe 19 mai 2018 a avut loc una dintre cele mai așteptate nunți din cadrul Familiei Regale Britanice. Meghan Markle s-a căsătorit cu Prințul Harry purtând o rochie cu umeri goi Givenchy, creată de designerul britanic Clare Waight Keller. Rochia a costat 110.000 lire și a avut o trenă brodată cu 53 de tipuri de flori care reprezentau statele membre Commonwealth.

4. Diana, Prințesă de Wales

Rochia de mireasă cu mâneci bufante purtată de Prințesa Diana la nunta cu Prințul Charles al Marii Britanii a costat 151.000 de lire și a fost creată de designerul David Emanuel. Diana a avut cea mai lungă trenă din istoria rochiilor purtate de membrele casei regale - 7,6 metri. Nunta a avut loc pe 29 iulie 1981 la Catedrala St. Paul din Londra și a fost urmărită de milioane de oameni din întreaga lume. 

3. Prințesa Eugenie

Prințesa Eugenie a purtat o rochie de mireasă creată de Peter Pilotto și Christopher De Vo, care a costat 200.000 de lire. Materialul rochiei a inclus câteva simboluri importante, printre care floarea națională a Scoției, trifoiul cu trei foi reprezentativ pentru Irlanda și trandafirul York, simbolul Casei York din care face parte Prințesa Eugenie. 

2. Kate Middleton, Ducesă de Cambridge

Rochia de mireasă purtată de Kate Middleton la nunta cu Prințul William a fost un subiect major de discuții atât înainte cât și după nuntă. Designerul britanic Sarah Burton, din cadrul casei de modă Alexander McQueen, a creat faimoasa rochie care a costat 250.000 de lire. Nunta a avut loc pe 29 aprilie 2011 la Catedrala Westminster din Londra și a fost difuzată în direct în 180 de țări din întreaga lume.

1. Regina Letizia a Spaniei

Pe primul loc în topul celor mai scumpe rochii regale de mireasă se clasează rochia purtată de Regina Letizia a Spaniei. Rochia a costat 6,7 milioane de euro și a fost creată de coitorul regal Manuel Pertegaz. Rochia a fost brodată cu fir de aur cusut pe mătase.

Fosta jurnalistă Letizia Ortiz s-a căsătorit cu Prințului Felipe al Spaniei pe 22 mai 2004, primind titlul Prințesa Letizia de Asturia. În anul 2014, în urma abdicării Regelui Juan Carlos, Prințul Felipe de Asturia a devenit regele Felipe al VI-lea al Spaniei, iar Letizia a devenit regina Spaniei.