Cele 12 haine și accesorii în care merită să investești

Oamenii fac shopping în moduri diferite. Unii cumpără în mod strategic, alegând piese vestimentare și accesorii care le completează garderoba și pe care le vor putea purta cu numeroase ocazii. Dar cele mai multe persoane cumpără impulsiv, de obicei haine care sunt la promoție și care le aglomerează inutil garderoba pentru că nu le poartă de prea multe ori.

Tocmai de aceea, atunci când mergi la cumpărături, trebuie să ai în vedere faptul că mai multe haine nu înseamnă neapărat un stil vestimentar mai bun, ci din contră.
Secretul unor ținute impecabile constă într-o garderobă perfect organizată, care să includă câteva piese vestimentare și accesorii de bază, pe care le poți combina în nenumărate feluri. Acestea formează esența unei colecții de haine cu adevărat eficiente. 

Descoperă 12 piese vestimentare și accesorii în care merită cu adevărat să investești, pentru că sunt elementele de bază ale unor ținute perfecte.

Rochia cămașă cu dungi verticale

Poți purta o astfel de rochie în orice ținută potrivită pentru zi, atât la birou, în timpul liber sau în vacanță. Alege un model clasic, în nuanțe neutre precum dungi negre sau bleumarin pe fond alb. Dungile subțiri sunt esențiale în acest caz, pentru că sunt simplu de purtat și nu se demodează niciodată. Lugimea trebuie să fie una midi, astfel încât rochia să poată fi purtată și la birou.

Pantofii negri cu toc, clasici

Cine poate refuza o astfel de pereche de pantofi? Se numără printre elementele de bază ale oricărei garderobe pentru că pot fi purtați la birou, la petreceri, la evenimente speciale sau ieșirile în oraș din timpul liber. Tocmai de aceea merită să investești într-o astfel de pereche de pantofi cu toc. Alege-i pe cei de cea mai bună calitate. Este suficient să ai o singură pereche, dar care să arate impecabil și să fie foarte comozi.

Geanta de tip tote

O geantă din piele, de calitate excelentă, poate aduce un plus de rafinament oricărei ținute. Optează pentru un model simplu, într-o culoare neutră, care se potrivește cu orice ai purta. Este ideală pentru ținutele de zi cu zi, atât pentru cele casual, cât și pentru cele office. Evită gențile cu multe buzunare exterioare, aplicații, desene și imprimeuri. Este foarte important ca geanta ta să fie din piele de foarte bună calitate. O poți purta ani la rândul, fără să-și schimbe forma sau să pară învechită, mai ales dacă o îngrijești așa cum trebuie și o protejezi.

Jacheta neagră din piele

Poți purta o jachetă neagră din piele ani la rândul, fără să pară vreodată veche. În plus, ai garanția că jacheta din piele nu se va demoda niciodată. Există extrem de multe variante în care să o porți, de la combinația clasică de jeabși plus tricou alb și până la rochia little black dress completată în mod original de o astfel de jachetă din piele.

Blugii perfecți

Caută acea pereche de jeanși clasici care îți vin perfect, de parcă ar fi fost special croiți pentru tine. Orice femeie ar trebui să aibă o astfel de pereche de blugi în colecția sa de haine. Alege un model simplu, clasic, care nu se va demoda niciodată.

Sandale elegante, cu barete subțiri

Acest tip de sandale sexy nu ar trebui să-ți lipsească. Sunt soluția ideală pentru a oferi un plus de eleganță unei ținute de seară sau unui outfit pentru petreceri. Fie că preferi un toc subțire sau unul gros, optează pentru baretele înguste, care le oferă un aspect delicat și feminin.

Sacou negru

Este suficient să îmbraci sacoul peste orice tip de ținută pentru a crea instant un look rafinat. Sacoul negru, cu o croială clasică, este alegerea perfectă. Merită să investești într-o piesă de calitate foarte bună, ca să obții de fiecare dată ținute impecabile.

Pantofi nude cu talpă joasă

Așa cum pantofii negri cu toc înalt sunt elementele de bază al ținutelor elagante și sofisticate, la fel pantofii nude cu talpă joasă sunt "vedetele" ținutelor perfecte de zi. 

Trenciul

O piesă ideală pentru tranziția de la un sezon la altul. Trenciul este soluția ta de bază în zilele de toamnă sau primăvară în care nu este nici cald, dar nici foarte frig. Alege o nuanță neutră, precum gri, camel sau bej.

Rochia "little black dress"

O rochie neagră scurtă sau midi este, fără îndoială, piesa de rezistență a unei garderobe complete. Lansată de Coco Chanel și devenită simbolul femeii elegante și rafinate, rochia little black dress poate fi purtată cu succes la birou, la evenimente speciale, la petreceri și poate fi inclusă chiar și în ținutele de zi. Depinde de tine să o accesorizezi astfel încât să se adapteze ocaziei și momentului din zi în care o porți.

Clutch neutru

De ce este necesar să alegi un clutch într-o culoare și un model neutru? Pentru că astfel îl poți purta la orice ținută pentru ocazii speciale sau petreceri. Nu vei fi nevoită să ai o câte un clutch care să se potrivească fiecărei rochii în parte, când poți avea unul care se potrivește tuturor.

Cămașa albă

O altă piesă esențială pentru garderoba ta este cămașa albă, cu croială clasică. Investește într-una de calitate, dintr-un material foarte bun, cu o densitate mare. Evită cămășile atât de subțiri și rare încât devin transparente. Poți asorta cămașa albă cu ținutele office, dar și cu blugi sau fuste casual. Este important să ți se potrivească perfect, de aceea merită să o modifici la croitor astfel încât să îți vină impecabil.
MAI MULT DESPRE: accesorii, moda, haine, piese vestimentare