Ce se poarta in sezonul primavara-vara 2008?

Esti interesata de tendinte? Iti place sa fii la moda? Pentru a te pune la curent cu tot ce misca in materie de moda, trebuie sa...

Esti interesata de tendinte? Iti place sa fii la moda? Pentru a te pune la curent cu tot ce misca in materie de moda, trebuie sa cunosti tendintele propuse de marii creatori internationali.

Asa cum este binecunoscut, specialistii fac propuneri, inaintea fiecarui sezon, care evidentiaza ce se va purta in perioada respectiva. Din aceasta oferta variata, poti sa-ti alegi modelele care te reprezinta.

Pentru sezonul primavara-vara 2008, specialistii iti propun o sumedenie de imprimeuri, materiale vaporoase, rochii in stil gipsy, dar si materiale electrice, stralucitoare, numai bune de purtat la o petrecere sau de ce nu, in viata de zi cu zi. Daca ai un temperament mai puternic, poti alege stilul masculin. Smokinguri, pantaloni cu croiala barbateasca sau jobenuri.

Daca vei urmari tendintele in moda pe o perioada mai lunga de timp vei observa ca acestea revin. Ti s-a intamplat sa cauti in sifonierul bunicilor tale si sa descoperi lucruri care, daca sunt putin modificate, ar deveni must have-urile acestui sezon.

Din punct de vedere al culorilor, nu trebuie sa-ti lipseasca din garderoba verdele deschis, rozul aprins, galbenul, portocaliul sau violetul. Ca un sfat din partea specilistilor, alege culori ca albastrul, verdele sau rozul pentru bluze sau rochii. In general, acestea trebuie purtate in partea de sus, foarte aproape de fata. Scot foarte bine in evidenta trasaturile. Pentru incaltaminte alege portocaliul sau galbenul. Daca intreaga vestimentatie este viu colorata, accesoriile trebuie sa fie obligatoriu in nuante neutre.

In cazul in care nu-ti plac imprimeurile geometrice sau modele barbatesti, ai posibilitatea sa optezi pentru o rochie vaporoasa, lucrata dintr-un material imprimat cu flori sau dungi de diferite marimi sau culori. Intotdeauna primavara se face uz de aceste genuri de material, iar anul acesta nu face exceptie. Bughetele de trandafiri, panselute sau bujorii vor fi vedetele acestui sezon, in materie de imprimeuri.

Daca vrei sa fii sexi, dar in acelasi timp misterioasa este bine sa alegi materiale usor transparente. Stilistii au ales sa lase imaginatia fiecaruia sa zburde si propun piese de vestimentatie mai indraznete decat pana acum. Ai posibilitatea sa alegi acest gen, insa, trebuie sa tii cont de cum combini piesele pentru a nu deveni vulgara.

Suna ciudat, dar daca vrei sa fii la moda in acest sezon, trebuie sa faci o incursiune in trecut, in istorie. De acolo, iti poti alege modele inspirate din garderoba gladiatorilor, a Afroditei sau chiar din cea a femeilor din haremuri .

Nu uita de stilul pijama. Este foarte potrivit ca, in acest sezon, sa porti o combinatie de pantalon cu bluza, confectionate dintr-un material asemnator cu cel al pijamalelor. Incadrate intre vestimantatia potrivita unei persoane visatoarea si cea a uneia sensibila, acest gen de produse iti ofera o paleta larga de oferte, de la boxeri satinati, la rochite din matase. Ai grija, insa, ce alegeri faci! Combina foarte bine aceste piese, pentru a nu cadea in ridicol.

Materialele metalice sunt omni prezente in colectiile pentru sezonul acesta. Pentru a fi in pas cu moda, nu trebuie sa-ti lipseasca din garderoba rochite stralucitoare, argintii sau aurii.

Daca vrei sa pleci in safarii, creatorii s-au gandit sa-ti propuna o garderoba adecvata. Poti alege materiale in imprimeuri de leopard sau zebra. Ca si culori, potrivite sunt cele kaki.

Specilistii nu au uitat nici de ce se purta in anii 70'. Aceasta a fost o surse de inspiratie foarte importanta pentru ei. Pantaloni evazati, costume lejere, platforme, bluze care dezvelesc umarul, dar si imprimeuri retro.

Un exemplu relevant pentru a pune in evidenta cam care sunt tendintele pentru sezonul primavara-vara 2008, este colectia lui Valentino. Cu o experienta de peste 45 de ani in domeniu, Valentino a ales sa se retraga anul acesta din bransa. Totusi el a semnat o ultima colectie care cuprinde paltoane in culori vii, aceleasi imprimeuri florale si costumele de dama. Nu a renuntat nici de aceasta data la obiceiul care l-a evidentiat in toti acesti ani: si-a incheiat colectia cu vestita rochie rosie.

Pentru a-ti completa vestimentatiea este imperios necesar sa nu uiti de accesorii. Se poarta in continuare gentile supradimensionate, iar cerceii si colierele mari sunt obligatorii la o astfel de tinuta. Bijuteriile pot fi din plastic sau lemn. De asemenea, pot avea influente etno, iar dimensiunile lor pot distrage atentia de la imperfectiunile corpului.