Ce se poartă în primăvara 2019. 17 tendințe în modă

Influența anilor '90, dar și a anilor '70, se simte destul de puternic în moda acestui sezon. Descoperă care sunt tendințele pentru primăvara 2019.

Foto: Hepta

Ținute monocromatice în nuanțe nude

Nu este neapărat o noutate, dar ținutele monocromatice nude vor fi un trend major în primăvara 2019. Celebrități precum Kendall Jenner sau Meghan Markle au adoptat acest look.

Plasa

Macrameul și piesele croșetate au avut un cuvânt important de spus în cadrul prezentărilor de modă pentru sezonul primăvară-vară 2019. Au putut fi observate în cadrul colecțiilor prezentate de Louis Vuitton, Altuzarra sau Phillip Lim. 

Imprimeuri tip eșarfă

Imprimeurile pe care le regăsești de obicei pe eșarfe și bandane pot fi observate în 2019 sub forma altor piese vestimentare, de la rochii, fuste, topuri sau chiar costume din două piese, formate din sacou și pantaloni. 

Buline polka

Dacă anul trecut s-au purtat bulinele colorate, în cele mai neașteptate combinații de culori, primăvara aceasta trendul revine la combinația clasică de alb și negru. Bulinele polka au putut fi observate în cadrul colecțiilor Celine, Carolina Herrera și Jaquemus pentru primăvară-vară 2019.

Carouri în alb și negru

Imprimeul de tip șah, în alb și negru, pare să fie influențat din stilul anilor '90, o perioadă care are un cuvânt important de spus în trendurile pentru 2019. Oscar de la Renta a inclus acest imprimeu in colecția pentru primăvara aceasta.

Albastru deschis

Nu știi în ce culori să investești? Alege tonurile de albastru pastel, care vor fi, fără îndoială, vedetele acestei primăveri. Combinațiile de alb și albastru deschis te vor ajuta să obții acel look relaxat, ideal pentru o zi de primăvară.

Blocuri de culoare

Piesele care includ blocuri solide de culoare sau asocierea a doua piese în nuanțe saturate diferite este un al trend important al acestui sezon. Acest stil a fost prezentat de Prabal Gurung, Escada sau Tibi.

Pantalonii scurți de ciclism

Încă de anul trecut, pantalonii scurți de ciclism au devenit piese statement care pot fi incluse chiar și în ținute elegante. Trendul nu dispare în această primavară, ci pare să devină și mai puternic.

Piese croșetate

Așa cum am menționat mai sus, numeroși designeri au redescoperit acest trend din anii '70. Prin urmare, în primăvara 2019 vei putea observa o mulțime de haine și accesorii croșetate. 

Nuanțele neon

Culorile intense nu par să plece nicăieri sezonul acesta, astfel că ai toată libertatea de a purta nuanțe neon precum portocaliu, galben, roz sau verde.

Un umăr gol

Dacă anul trecut topurile și rochiile cu umerii goi au dominat lumea modei, în sezonul primăvară-vară 2019 vom observa în special piese cu un umăr gol. Sunt potrivite atât pentru ținutele de zi, cât și pentru rochiile elegante de seară.

Oranj intens

Inspirat probabil de Living Coral, culoarea anului 2019 desemnată de Institutul Pantone, acest trend va aduce în prim-plan tonurile intense de oranj. Le vei putea observa tot mai des în primăvara 2019.

Franjuri

Hainele și accesoriile decorate cu franjuri sunt un alt trend important al acestui sezon. Oferă o textură deosebită și mai multă fluiditate ținutelor. Este valabil în special pentru franjurii subțiri și deși, din materiale care cu o strălucire discretă.

Magenta

O variantă de roz intens, dar puțin mai închisă, magenta va fi una dintre nuanțele de top ale acestei primăveri. O poți include nu doar în ținutele tale, dar și în machiaj sau colorarea unghiilor.

Printul zebră

Stilul animal print a fost cât se poate de puternic în sezonul toamnă-iarnă 2018/2019, în special cel clasic, de tip leopard. Dar primăvara aceasta, printul zebră va domina lumea modei.

Bluzele cu volane

Bluzele și cămășile vor deveni și mai feminine sezonul acesta, prin adăugarea volanelor cu aspect romantic. Spre deosebire de volanele masive de anul trecut, acum vom vedea unele delicate, de mici dimensiuni.

Costumele cu imprimeu

Costumele monocromatice formate din sacou și pantaloni sunt interesante, dar cele cu imprimeuri colorate reușesc să ducă look-ul la un cu totul alt nivel. Poți alege imprimeuri în trend, precum cele de tip eșarfă.